Pečen fižol s klobaso po mehiško

Odpri galerijo
A+ A-
Krepko začinjeno.
Priprava 10 minut, čas peke 30 minut.
Sestavine
- večja pločevinka vloženega fižola ali kuhan fižol skupaj s fižolovko
- suh pekoč feferon
- 1/2 polsuhe klobase
- večja čebula
- 2 stroka česna
- 2 žlici paradižnikove mezge ali pireja
- sol, poper
Preberite tudi: Veste, kako pravilno skuhati fižol?
Priprava
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
2. Klobaso narežemo na tanjše koleščke.
3. Čebulo grobo nasekljamo, stresemo v kozico in na hitro popražimo.
4. Dodamo še strt česen in sesekljan feferon, pražimo naprej, da česen zadiši, nato vmešamo paradižnikovo mezgo, solimo in popramo.
5. Nazadnje dodamo vložen ali kuhan fižol s fižolovko vred ter narezano klobaso in na šibkem ognju kuhamo še kakšno minuto, nato odstavimo.
6. Tako pripravljen fižol preložimo v ognjevaren model in postavimo v segreto pečico za 30 minut.
7. To slastno in krepko začinjeno jed ponudimo s kosom kruha in zeleno solato.
Koristen nasvet: Z malo kisle smetane je jed manj pekoča.
Preberite še: Po korakih: puhasti rogljički s šunko in sirom
Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 8.10.2019 ob 08:10