Pečen kostanj, ovit v slanino ali bučko

Tudi samo kot prigrizek ob kozarcu dobrega se obnese.

Sestavine

– srednje debel kostanj, slanina
– daljša in ožja zelena bučka

Priprava

1. Kostanj spečemo in olupimo ter ga pustimo nekaj časa v zaprti posodi, da se zmehča. Bučke iz biološke pridelave ne olupimo, sicer to naredimo, in jo narežemo po dolgem na tanjše rezine. Solimo in na hitro popečemo na ponvi, ki naj ne bo preveč naoljena. Pečene rezine preložimo na papirnate brisačke in počakamo, da se malo ohladijo.

2. Olupljene kostanje ovijemo nekatere v slanino in druge v bučke ter prebodemo z zobotrebcem.

3. Na ponev dolijemo malo olja in popečemo zvitke z obeh strani.

Namig: Odlično se poda na sestavljene solate, rižote ali kot dodatek k zelenjavnih prikuham, kot je ohrovt.
Priporočamo: To so tri najboljše torte našega rojstnodnevnega natečaja

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed