Odprta Kuhinja

Pečen mladi krompir s koromačem

Odpri galerijo
A+   A-
Kot rit in srajca.



Krompir je nadvse prijazna zelenjava, zato ni čudno, da se odlično razume z drugimi vrtninami. Mlad krompirček si čas najraje krajša s koromačem (pri nas mu rečemo tudi komarček, Italijani pa finocchio), s katerim sta najboljša prijatelja že od majhnih korenin.

Sestavine



  • 500 g mladega krompirja

  • velik koromač

  • 3 žlice oljčnega olja

  • 2 žlici ribanega parmezana

  • sol

  • poper


Priprava


1. Koromač splaknemo. Zelenje odrežemo in na grobo nasekljamo.

2. Preostali koromač razpolovimo in odstranimo trdo sredico.

3. Narežemo ga na polkolobarje.

4. Mladi krompir oščetkamo, splaknemo in razpolovimo.

5. Krompir in koromač stresemo v visok pekač, popršimo z oljem ter posolimo in popopramo.

6. Slastni duo pečemo 30–40 minut pri 200 stopinjah.

7. Pred postrežbo ju potresemo s parmezanom in nasekljanim koromačevim zelenjem.

Hrustljav tek!
Datum Objave: 26.6.2020 ob 11:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: