Odprta Kuhinja

Pečena jabolka z orehi

A+   A-
Zdrav posladek.



Oreške je dobro imeti vselej na zalogi. Na hitro potešijo hudo lakoto, zato so idealno nadomestilo za nezdrave prigrizke. V primerni embalaži jih imamo brez težav zmeraj v torbi ali žepu, kadar nas sredi dneva ujame lakota in nimamo možnosti za večji obrok. Primerni so tudi za malico, če pojemo zraven še nekaj suhega sadja ali semen, dobro gredo tudi s kruhom. Uživamo cele, počasi jih zgrizemo in zmeljemo z zobmi. Energetsko so zelo bogati, zato nas bo nasitila že majhna količina. Lahko jih dodajamo k različnim jedem, so nepogrešljivi spremljevalec žitnih kosmičev, z njimi obogatimo zelenjavne ali mesne jedi, solate in tudi juhe.

Sestavine (za 4 osebe)


- 4 srednje velika jabolka
- 12 žlic sesekljanih ali grobo mletih oreškov po izbiri
- 4 žlice medu
- 4 žlice na lističe narezanih mandljev
- 4 žlice suhih brusnic ali drugega jagodičja
- 4 žličke mletega cimeta

Priprava


1. V posodi zmešamo mlete orehe, med, cimet in brusnice. Dodamo mandlje in še enkrat rahlo premešamo.

2. Jabolkom odrežemo pokrov in jih previdno izdolbemo z žlico. Pazimo, da ne gremo pregloboko, stena jabolka naj bo debela vsaj en centimeter. Napolnimo jih z nadevom, pokrijemo z odrezanim klobučkom in zavijemo v alufolijo. Pečemo na 180 stopinj približno 25 minut.

3. Postrežemo na krožniku in prelijemo s sokom, ki je nastal pri pečenju.
Preberite še: Nadevana jabolka v testu

Besedilo: A.K.
Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 24.1.2018 ob 07:01

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: