Pečene banane z medom

Odpri galerijo
A+ A-
Preprost recept z božanskim dodatkom na koncu. Zdrava sladica, ki jo – če ste za kaj bolj krepkega – zlahka pripravite tudi za zajtrk.
Sestavine
- 2 žlički medu, 2 žlici tople vode
- 1 dl sladke smetane, 2 žlici kisle smetane
- žlica sladkorja v prahu, cimet
- 2 banani, kokosovo olje (ali katerokoli drugo)
Priprava
1. Med in toplo vodo zmešamo skupaj.
2. Sladko smetano stepemo z žlico sladkorja v prahu. Primešamo še kislo smetano in postavimo v hladilnik.
3. Banano narežemo na koščke (ne pretanko, da se med peko ne sesedejo).
4. V ponvi segrejmo olje in koščke banan popečemo, približno minuta, dve na vsaki strani (da malce porjavijo). Odstavimo in zalijemo z mešanico vode in medu. Postavimo nazaj na ogenj in pečemo še dobro minutko.
5. Postrežemo s kremo iz sladke in kisle smetane. Po vrhu posujemo malce cimeta.
Priporočamo še: Črni jogurtov kolač
Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 14.3.2018 ob 10:03