Pečene hruške z rikoto

Iz sladkih hrušk pripravimo izvrstne sladice, dodamo jih kolačem ali tortam, oblijemo s čokolado ali medom.

Hruške spadajo med najbolj priljubljene sadeže jeseni, uživamo jih sveže, pravkar nabrane ali v številnih sladkih kombinacijah. Odlične so pečene v pečici, z medom, sirom in orehi, lahko jih prelijemo z alkoholnimi pijačami ali sirupi. S hruškami pripravimo okusen zajtrk ali malico, na primer v kombinaciji z ovsenimi kosmiči ali kašami, sladkasto proseno ali drugo, zanimiva je kombinacija z ajdovo. Okusne so pečene, cele, prelite na primer z vinsko omako z medom, ali razpolovljene in obogatene z nadevom. Iz hrušk pripravljajo tudi priljubljene žgane pijače, zlasti pozimi pa teknejo suhe.

Sestavine (za 4 osebe)

– 4 velike zrele hruške
– 100 g rikote ali drugega mladega sira
– 4 žlice medu
– 2–3 žlice orehovih jedrc
– cimet

Priprava

1. Hruške operemo, razpolovimo in izdolbemo. Izdolbeno meso pretlačimo z vilicami, dodamo sir, cimet in dve žlici medu. Dobro premešamo in z maso napolnimo izdolbene hruške. Položimo jih na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko.

2. Pečemo deset minut pri temperaturi 180 stopinj. Medtem grobo sesekljamo ali zmeljemo orehova jedrca. Napol pečene hruške potresemo z orehovimi jedrci in dodamo še preostanek medu. Pečemo še približno deset minut. Postrežemo toplo.

Poizkusite še: Klasična sladka bučna pita

Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed