Odprta Kuhinja

Pečene hruške z rikoto

Odpri galerijo
A+   A-
Iz sladkih hrušk pripravimo izvrstne sladice, dodamo jih kolačem ali tortam, oblijemo s čokolado ali medom.



Hruške spadajo med najbolj priljubljene sadeže jeseni, uživamo jih sveže, pravkar nabrane ali v številnih sladkih kombinacijah. Odlične so pečene v pečici, z medom, sirom in orehi, lahko jih prelijemo z alkoholnimi pijačami ali sirupi. S hruškami pripravimo okusen zajtrk ali malico, na primer v kombinaciji z ovsenimi kosmiči ali kašami, sladkasto proseno ali drugo, zanimiva je kombinacija z ajdovo. Okusne so pečene, cele, prelite na primer z vinsko omako z medom, ali razpolovljene in obogatene z nadevom. Iz hrušk pripravljajo tudi priljubljene žgane pijače, zlasti pozimi pa teknejo suhe.

Sestavine (za 4 osebe)


- 4 velike zrele hruške
- 100 g rikote ali drugega mladega sira
- 4 žlice medu
- 2–3 žlice orehovih jedrc
- cimet

Priprava


1. Hruške operemo, razpolovimo in izdolbemo. Izdolbeno meso pretlačimo z vilicami, dodamo sir, cimet in dve žlici medu. Dobro premešamo in z maso napolnimo izdolbene hruške. Položimo jih na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko.

2. Pečemo deset minut pri temperaturi 180 stopinj. Medtem grobo sesekljamo ali zmeljemo orehova jedrca. Napol pečene hruške potresemo z orehovimi jedrci in dodamo še preostanek medu. Pečemo še približno deset minut. Postrežemo toplo.
Poizkusite še: Klasična sladka bučna pita

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 20.9.2018 ob 07:09

Več iz te teme:

medhruškerikotapečene hruške

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja