Pečene paprike s feto

Priloga, ki se ji res težko upremo. Pečene paprike s feto so odlične tako tople kot hladne.

Presenečeni boste, kako preprosto in hitro je ta jed pripravljena. Pečene paprike lahko ponudite kot predjed, glavno jed, prilogo ali kot del hladnega bifeja. Za 2 osebi.

Priporočamo še: Začimbe: 10 dejstev, ki jih morate poznati

Sestavine

– 6 srednje velikih rdečih »špic« paprik, 200 g sira feta
– 1 limona iz ekološke pridelave, oljčno olje

Priprava

1. Pečico segrejta na 200 stopinj Celzija.

2. Paprikam odrežita vrhove in odstranita seme – pazita, da paprik ne prebodeta. Sir splaknita pod tekočo vodo, ga narežita na približno enocentimetrske trakove in z njim napolnita paprike.

3. Dno pekača rahlo naoljita in vanj razporedita paprike. Limono narežita na rezine in položita po eno na vsako papriko, če vama ostane še kakšen limonin krajček, iztisnita limonov sok kar na paprike. Rahlo jih pokapljajta še z oljčnim oljem in v pečico z njimi.

4. Pecita približno 20 minut oziroma dokler se na lupini paprik ne začnejo pojavljati mehurčki.

Recept in fotografija: Kuhinja v dvoje

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed