Odprta Kuhinja

Pehtranov crème brûlée

creme brulee
Odpri galerijo
A+   A-
Tu se pehtran resnično izkaže kot izvrstna aromatična rastlina.



Crème brûlée je meni zelo ljuba sladica, ki jo pogosto pripravljam. Odlična je z vaniljo, pa vendar sem želela nekaj drugačnega. Pred prazniki, pred veliko nočjo in prvim majem, ponavadi spečem pehtranovo potico, saj je te dišavnice na vrtu že v izobilju, a sem se jo tokrat odločila uporabiti na drugačen način: sladica bo navdušila vse, ki imajo radi ta okus potice, in jo bodo zlahka zamenjali: crème brûlée namreč naredimo zlahka, s potico je pa kar precej dela.

Sestavine



  • 450 ml sladke smetane

  • 40 g osmukanega pehtrana

  • 6 rumenjakov, 35 g sladkorja


Priprava


1. Smetani dodamo pehtran in segrejemo (nikakor naj ne zavre), nato pustimo stati vsaj uro: pehtran postane zares aromatičen šele po toplotni obdelavi.

2. Ognjevarne skodelice namažemo z maslom, pečico vključimo na 180 stopinj.

3. Smetano (znova) segrejemo in jo precedimo.

4. Rumenjake in sladkor stepamo, da dobimo gosto kremo, nato med stepan­jem počasi po curkih dodajamo toplo smetano.

5. Kremo nalijemo v namazane skodelice toliko, da ostane pod robom dober centimeter prostora, nato jih postavimo v globlji pekač in dolijemo vode, ki naj sega do polovice posodic.

6. Pečemo 35–40 minut, nato posodice vzamemo iz pekača in pustimo, da se krema ohladi, ohlajeno pa postavimo v hladilnik do trenutka, ko bomo servirali.
Priporočamo tudi: Popolna nedeljska sladica v kozarčku: limonova krema (posset)

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 28.4.2020 ob 11:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: