Pehtranov crème brûlée
Odpri galerijo
A+ A-
Tu se pehtran resnično izkaže kot izvrstna aromatična rastlina.
Crème brûlée je meni zelo ljuba sladica, ki jo pogosto pripravljam. Odlična je z vaniljo, pa vendar sem želela nekaj drugačnega. Pred prazniki, pred veliko nočjo in prvim majem, ponavadi spečem pehtranovo potico, saj je te dišavnice na vrtu že v izobilju, a sem se jo tokrat odločila uporabiti na drugačen način: sladica bo navdušila vse, ki imajo radi ta okus potice, in jo bodo zlahka zamenjali: crème brûlée namreč naredimo zlahka, s potico je pa kar precej dela.
Sestavine
- 450 ml sladke smetane
- 40 g osmukanega pehtrana
- 6 rumenjakov, 35 g sladkorja
Priprava
1. Smetani dodamo pehtran in segrejemo (nikakor naj ne zavre), nato pustimo stati vsaj uro: pehtran postane zares aromatičen šele po toplotni obdelavi.
2. Ognjevarne skodelice namažemo z maslom, pečico vključimo na 180 stopinj.
3. Smetano (znova) segrejemo in jo precedimo.
4. Rumenjake in sladkor stepamo, da dobimo gosto kremo, nato med stepanjem počasi po curkih dodajamo toplo smetano.
5. Kremo nalijemo v namazane skodelice toliko, da ostane pod robom dober centimeter prostora, nato jih postavimo v globlji pekač in dolijemo vode, ki naj sega do polovice posodic.
6. Pečemo 35–40 minut, nato posodice vzamemo iz pekača in pustimo, da se krema ohladi, ohlajeno pa postavimo v hladilnik do trenutka, ko bomo servirali.
Priporočamo tudi: Popolna nedeljska sladica v kozarčku: limonova krema (posset)
Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 28.4.2020 ob 11:04