Pet načinov, kako postreči piščanca za hitro kosilo
Odpri galerijo
A+ A-
Kako pa ga vi največkrat pripravite?
Piščanec je eno od živil, ki se najpogosteje znajdejo na domačem meniju, saj je preprost za pripravo, vsebuje veliko za telo nujno potrebnih beljakovin, poleg vsega pa je lahko še izjemno okusen.
Piščanca lahko naredimo na sto načinov, a zaradi naglice in potrebe po hitrem kosilu na to velikokrat pozabimo. Danes vas na to spominjamo s petimi preprostimi idejami, na katere lahko s piščančjimi prsmi pripravite ekspresno, a odlično kosilo.
Piščančji žepki
Nadevan piščanec ponavadi pride na vrsto ob nedeljah in praznikih, ko imamo veliko časa. A za polnjena prsa ne boste potrebovali več kot 20 minut. Prsa vzdolžno prerežite, vanje pa nadevajte mešanico mlade špinače in sira. Začinite z muškatnim oreščkom in specite na ponvi.
Pesto piščanec iz pečice
Ni boljšega, kot vse zložiti v pečico in počakati, da je pripravljeno. Po pekaču razporedite piščančja prsa, premažite s pestom ter prekrijte z narezanim paradižnikom. Vmes se bo odlično podal tudi kakšen kos prekajene šunke. Potresite z mocarelo in postavite v pečico.
Iz ponve
To, da pri kuhanju umažemo samo eno ponev, ima svoj čar, kajne? Pripravite piščanca v ponvi. Najprej popražite čebulo, nato pa dodajte narezano zelenjavo in (v medu in sojini omaki marinirane) piščančje prsi. Solite in popoprajte, nato pa prekrijte s pokrovko in dušite pri nizkem ognju. Pokapljajte z limono in aromatičen zdrav obrok je pripravljen.
Piščančji čolnički
Potrebujete le krompir, špinačo in sir, najbolj okusno bo s cheddarjem. Prerežite krompirje na polovice, jih začinite in položite v pečico. Ko so pečeni, jih izdolbite, vsebino krompirja pa zmešajte s sesekljano špinačo, piščancem in sirom. Dobro premešajte ter nadev naložite v krompirjeve čolničke. Postavite v pečico in specite.
Taquitosi
Ker res želimo, da je hitro, bomo malce pogoljufali in kupili že narejeno listnato ali vlečeno testo, ga narezali na kvadratke ter nanje položili kose piščanca. Vse skupaj zavijemo in prepičimo z zobotrebcem in postavimo v pečico. Med tem pripravimo paradižnikovo salso ali guakamole. Ko so taquitosi pečeni, jih postrežemo k omakam. Otroci jih obožujejo.
Priporočamo še: Kako naredimo aperol spritz
Fotografije: Thinkstock
Datum Objave: 12.8.2018 ob 08:08