Odprta Kuhinja

Pica calzone

A+   A-
Žepi ali žepki – velikost določi vsak sam.



Priprava: 30 minut, čas peke: 20 minut.

Sestavine



  • 400 g moke

  • 250 ml vode

  • 10 g svežega kvasa

  • 3 žlice (oljčnega) olja

  • 10 g soli


Nadev

  • pločevinka paradižnika

  • kapre, koruza, šampinjoni v slanici, oljke

  • vrečka kroglic mocarele (ali drug sir za pico)

  • origano, bazilika, 2 stroka česna

  • 100 g šunke

  • 4 žlice rikote


Priprava


1. Iz sestavin za testo zgnetemo kvašeno testo in ga pustimo vzhajati pol ure.

2. Medtem pripravimo nadev za pico: šunko narežemo na majhne kose, oljke izkoščičimo in narežemo, mocarelo narežemo na pol, dodamo še pretlačen paradižnik, narezan česen, gobice, oplaknjeno koruzo, kapre, skuto (rikoto), začinimo in rahlo solimo.

3. Vzhajano testo razpolovimo in vsak kos razvaljamo z valjarjem ali v pekaču raztegnemo (oblikujemo) s prsti v krog. Lahko naredimo tudi manjše žepke.

4. Na polovico vsakega testenega kroga naložimo polovico nadeva, drugo polovico prepognemo čez nadev, robove stisnemo skupaj, postavimo na pekač in v segreti pečici pri 220 stopinjah Celzija pečemo približno 20 minut.

5. Pečeno razrežemo na pol, ponudimo s sezonsko zeleno solato, za poobedek se prileže sadna solata.

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 6.4.2020 ob 07:04

Več iz te teme:

picacalzone

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.