Odprta Kuhinja

Pica s poletno zelenjavo in tunino

Odpri galerijo
A+   A-
Odlična in okusna pica na skoraj poletni dan.



Priprava: 10 minut, čas peke: 10 minut.

Sestavine


- vzhajano osnovno testo za pico iz 800 g moke, 5 dl vode, 20 g svežega kvasa, 6 žlic (oljčnega) olja in 15 g soli
- večja zelena paprika, večji korenček
- 2 čebuli, 2 stroka česna
- manjša pločevinka vložene koruze
- 2 manjši pločevinki tunine
- pločevinka vloženega paradižnika
- 250 g mocarele

Priprava


1. Pečico segrejemo na najvišjo temperaturo, to je vsaj 250 stopinj.

2. Papriko in korenček narežemo na kocke in stresemo v ponev. Prilijemo malo olja in na hitro popečemo.

3. Medtem grobo narežemo čebulo in česen ter stresemo k zelenjavi, premešamo in počakamo, da čebula ovene. Odstavimo.

4. K zelenjavi dodamo tunino iz pločevinke, iz katere pred tem odlijemo odvečno olje, ter oplaknjeno in odcejeno koruzo.

5. Vzhajano testo za pico razdelimo na pol, vsak kos razvaljamo z valjarjem ali raztegnemo v pekaču s prsti. Testo premažemo s paradižnikom, potresemo z origanom, dodamo zelenjavno omako in obložimo z rezinami ali kockami sira. En pekač s pripravljenim nadevanim testom porinemo v segreto pečico in pečemo 10 minut na spodnjem vodilu. Nato ponovimo še z drugim pekačem.

6. Pečeno pico ponudimo z mešano zeleno solato z rukolo in jogurtovim prelivom.
Opomba: Ta pica je prijetno sveža, a le, če ni preveč mastna.

Namig: Vsekakor si testo pripravite vnaprej, da bo pravi trenutek lepo vzhajano.

Poizkusite še: Pisani solatni listi z vrtničnimi listi

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 5.6.2018 ob 10:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: