
Ena najbolj priljubljenih med Slovenci.
Sestavine (za 1 pico)
– hlebček testa za pico iz polnozrnate moke
– paradižnikova omaka za pico z mletim mesom, korenčkom in grahom
– steblo mlade čebule ali manjša čebula
– mocarela
Priporočamo še: Napolitanska pica in najboljši recept za domačo pripravo
Priprava
1. Testo vzamemo iz hladilnika in ga postavimo na toplo. Pečico segrejemo na najvišjo temperaturo, 220–250 ºC.
2. Pekač namastimo z oljem ali obložimo s peki papirjem. Čebulo narežemo na kolobarčke.
3. Testo raztegnemo po pekaču, nanj namažemo paradižnikovo omako z mletim mesom, jo potresemo s čebulo in obložimo s sirom.
4. Na srednjem ali še bolje zgornjem vodilu pečice pečemo 10–15 minut, da rob pice lepo porjavi. Če želimo močneje zapečeno pico, zadnji dve minuti pečico nastavimo na žar.
Preberite še: Osnovna paradižnikova omaka za pico
Avtor: Mojca Koman
Fotografija: Thinkstock