Pica z bolonjsko omako

Ena najbolj priljubljenih med Slovenci.

Sestavine (za 1 pico)

– hlebček testa za pico iz polnozrnate moke
paradižnikova omaka za pico z mletim mesom, korenčkom in grahom
– steblo mlade čebule ali manjša čebula
– mocarela

Priporočamo še: Napolitanska pica in najboljši recept za domačo pripravo 

Priprava

1. Testo vzamemo iz hladilnika in ga postavimo na toplo. Pečico segrejemo na najvišjo temperaturo, 220–250 ºC.

2. Pekač namastimo z oljem ali obložimo s peki papirjem. Čebulo narežemo na kolobarčke.

3. Testo raztegnemo po pekaču, nanj namažemo paradižnikovo omako z mletim mesom, jo potresemo s čebulo in obložimo s sirom.

4. Na srednjem ali še bolje zgornjem vodilu pečice pečemo 10–15 minut, da rob pice lepo porjavi. Če želimo močneje zapečeno pico, zadnji dve minuti pečico nastavimo na žar.

Preberite še: Osnovna paradižnikova omaka za pico

Avtor: Mojca Koman

Fotografija: Thinkstock

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana