Odprta Kuhinja

Pijani drobljenec: hitra, hrustljava in sočna martinova sladica

Odpri galerijo
A+   A-
Sadje, pokuhano v vinu, nato pa zapečeno z maslenim drobljencem.


Ko sv. Martin opravi svoje, bomo vino velikodušno odmerjali povsod, ne le v kozarce. Priporočava, da četrt litra rdečega damo na stran za preprosto sladico, ki preseneti z velikimi okusi. Gre za drobljenec, ki pod skorjo z orehi skriva vroče pijano jesensko sadje, obdano s sirupom iz rdečega vina in kuhančkovih začimb.
Priporočamo še: Ragu po martinovo

Pijani drobljenec



  • 3 jabolka

  • 2 hruški

  • 2 žlici sladkorja v prahu

  • 250 ml rdečega vina (cabernet)

  • pol žličke cimeta

  • ščepec mletih klinčkov

  • 50 g hladnega masla

  • 70 g moke

  • 50 g sladkorja

  • 2 pesti grobo sesekljanih orehov


Priprava


1. Pijano sadje: hruške in jabolka olupimo, nato jih narežemo na enako velike kose.

2. Stresemo jih v kozico in dodamo sladkor, cimet, klinčke in vino. Kuhamo približno 15 minut, da se vino in sladkor zgostita v sirup. Sadje s sirupom razporedimo v štiri ognjevarne posodice.

3. Drobljenec: v multipraktik vržemo hladno maslo, sladkor in moko ter mešamo do drobtin.

4. Primešamo sesekljane orehe, nato drobljenec posujemo po sadju v posodicah.

5. Pijani drobljenec pečemo 10 minut pri 200 stopinjah.

Onaplus.si: Zato bi moral biti ričet večkrat na vašem jedilniku
Datum Objave: 8.11.2023 ob 06:11

Več iz te teme:

vinodrobljenecmartinovo

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.