Odprta Kuhinja

Pire krompir s topinamburjem

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Z oreškastim okusom.



Priloga za 2 do 3 osebe; čas priprave 30 minut

Sestavine


- 500 g krompirja; olupljenega in narezanega na kocke
- 300 g tompinaburja; olupljenega in narezanega na majhne kocke
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlici javorjevega sirupa
- sol, oljčno olje, mleko
Preberite še: Napake, ki jih delamo pri pripravi krompirjevega pireja

Priprava


1. Pečico prižgemo na 200 stopinj.
2. Navaden krompir skuhamo.
3. Topinambur zmešamo z oljem, položimo na pekač, obložen s peki papirjem, in pečemo 10 minut. Po tem času dodamo še javorjev sirup in pečemo še 8 minut.
4. Topinambur zmiksamo s paličnim mešalnikom in ga nato še pretlačimo skupaj s krompirjom.
5. Dodamo še sol, mleko in oljčno olje po okusu.

Namig: Pire lahko služi kot priloga ali pa kot samostojna jed, ko si zaželite pojesti nekaj za dušo.
Priporočamo še: Avokado na toastu

Z nami kuha Klara Avsenik, Curry and Love.
Datum Objave: 2.2.2018 ob 13:02

Več iz te teme:

krompirpireTopinambur

Naročite se na e-novice:

Klara AvsenikAvtor na portalu Odprta kuhinja