Pire krompir s topinamburjem

Z oreškastim okusom.

Priloga za 2 do 3 osebe; čas priprave 30 minut

Sestavine

– 500 g krompirja; olupljenega in narezanega na kocke
– 300 g tompinaburja; olupljenega in narezanega na majhne kocke
– 1 žlica oljčnega olja
– 2 žlici javorjevega sirupa
– sol, oljčno olje, mleko

Preberite še: Napake, ki jih delamo pri pripravi krompirjevega pireja

Priprava

1. Pečico prižgemo na 200 stopinj.
2. Navaden krompir skuhamo.
3. Topinambur zmešamo z oljem, položimo na pekač, obložen s peki papirjem, in pečemo 10 minut. Po tem času dodamo še javorjev sirup in pečemo še 8 minut.
4. Topinambur zmiksamo s paličnim mešalnikom in ga nato še pretlačimo skupaj s krompirjom.
5. Dodamo še sol, mleko in oljčno olje po okusu.

Namig: Pire lahko služi kot priloga ali pa kot samostojna jed, ko si zaželite pojesti nekaj za dušo.

Priporočamo še: Avokado na toastu

Z nami kuha Klara Avsenik, Curry and Love.

Klara Avsenik

Moja kuhinja je malo v Ljubljani, v študentskem stanovanju, kjer si moj ekonom lonec deli mesto s cimrovimi praznimi steklenicami cvička. Moja kuhinja je malo v Straži, kjer mami z vrta nosi polne košare zelenjave, da kuhava 'hrano brez imena'. Moje kuhinje pa so še drugje po svetu, kamorkoli me že odnese. Stičišče vsega je moj blog Curry and Love.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana