Odprta Kuhinja

Pirine palačinke kot rezanci v gobovi omaki

Odpri galerijo
A+   A-
Palačinke narežemo v juhe, a zakaj z njimi ne bi nadomestili testenin? Verjemite, nastane božanska jed, ki ne vzame veliko časa za pripravo.


Sestavine za 4 porcije


Palačinke

  • 200 g pirine polnozrnate moke

  • za konico noža pecilnega praška

  • 2 večji jajci (M, L)

  • ščep soli

  • 2,4–2,6 dl vode

  • 0,6 dl mleka

  • oljčno olje za peko


Gobova omaka

  • 400 g gob (šampinjoni, rjavi šampinjoni, jurčki)

  • večja čebula

  • 2–3 stroki česna

  • žlička dimljene mlete paprike

  • zvrhana žlička gustina

  • peteršilj, majaron, timijan

  • oljčno olje

  • sol, poper

  • približno 0,5 l vode


Drugo

  • panceta, ocvirki, kisla smetana


Priprava


1. Najprej se lotimo peke palačink: zmešamo suhe sestavine in jih dodamo v mokre, ki smo jih zmešali posebej. Stepamo, dokler se ne znebimo grudic moke.

2. V ponvi segrejemo nekaj kapljic oljčnega olja in spečemo palačinke.

3. Čebulo in česen na drobno sesekljamo, gobe pa narežemo na lističe.

4. Gustin dobro premešamo z malo vode, nato dodamo še preostalo vodo, okrog pol litra ali malo več.

5. V globlji ponvi ali kozici na zmernem ognju segrejemo nekaj žlic oljčnega olja, dodamo čebulo, jo posolimo in rahlo pražimo, da se zmehča.

6. Dodamo česen, da zadiši, in nato gobe. Na hitro popražimo.

7. Dodamo še papriko, peteršilj, majaron, timijan, poper. Premešamo in prilijemo vodo z gustinom. Kuhamo 5–10 minut.

8. Z zajemalko odvzamemo približno tretjino omake z gobami in jo dobro pretlačimo s paličnim mešalnikom. Vrnemo v posodo in premešamo. Po okusu še solimo, dolijemo malo vode, če je treba. Odstavimo.

9. Palačinke zvijemo in narežemo na tanjše do srednje široke kolobarje (kot tagliatelle).

10. Na nekaj kapljicah olja hrustljavo popečemo panceto in segrejemo ocvirke.

11. Narezane palačinke stresemo v gobovo omako, premešamo ter dodamo žličko kisle smetane in potresemo s hrustljavo panceto in ocvirki.
Priporočamo še: Pecivo na kocke Schwarzwald
Datum Objave: 19.2.2021 ob 10:02

Več iz te teme:

brezmesne jedirezancipalačinkegobova omaka

Naročite se na e-novice:

Tamara Ružić
Tamara RužićHej, vsi ljubitelji dobre kuhinje! sem Tamara, gurmantična strastna kuharica, vedno pripravljena na nove kuharske izzive. Uživam v pripravi vsakdanjih domačih jedi kot tudi malce nenavadnih kombinacij na krožniku, ki prijetno presenetijo naše brbončice. Pridružite se mi v mojem kuharskem kotičku gourmantica.si, kjer vam bom z neizmernim veseljem postregla in vas razvajala z raznimi kulinaričnimi dobrotami.