
Če le imate možnost, se z njimi pocrkljajte tudi med tednom.
Za dve osebi
– 210 g gladko mlete pirine moke
– 1,5 dl mleka, 0,5 dl radenske
– vanilja, 2 žlički rjavega sladkorja
– 2 žlički vinskega kamna (ali pecilnega praška)
– žlica stopljenega masla
Priporočamo še: Štrudel torta, ki se ji ni moč upreti
Nadev
– 1 jabolko
– noževa konica mletih klinčkov, 1/2 žličke cimeta
– 2 žlički agavovega sirupa
– 2 žlici vode
– agavov ali javorjev sirup
Priprava
1. Jabolko olupimo in narežemo na majhne koščke. V ognjevarni posodi jih zmešamo s klinčki, cimetom, agavovim sirupom in vodo ter dušimo na srednji temperaturi, da se malce zmehčajo.
2. Za palačinke zmešamo moko z vinskim kamnom, sladkorjem in vaniljo. Dodamo mleko, radensko, stopljeno maslo in dobro premešamo, da dobimo ravno prav gosto zmes. Ponev pomažemo z maslom in spečemo manjše palačinke.
3. Postrežemo tople z dušenimi jabolki in agavovim sirupom.
Recept in fotografija: Ana Bulat