Pisani solatni listi z vrtničnimi listi

Da ne bo vedno vse enako.

Sestavine

– pest listov azijskih solat
– pest različnih mladih solatnih listov, kislica
– cvet dišeče vrtnice (seveda ne škropljene!)
– preliv: 3 žlice najboljšega oljčnega olja, žlička gorčice, sol in poper ter nekaj kapljic limonovega soka

Priprava

1. Operemo solatne liste, jih osušimo in natrgamo, če so preveliki.

2. Zmešamo preliv.

3. V dve skodeli za solato razporedimo solatne liste, jih potresemo s cvetnimi lističi vrtnice in pokapamo s prelivom. Pa takoj za mizo!

Opomba: Uporabljamo le domače vrtnice, ki niso z ničemer škropljene.
Priporočamo še: Dubrovniški rožni liker

Recept: Slavka Ilich
Fotografija: Iztok Ilich

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed