Odprta Kuhinja

Pisani solatni listi z vrtničnimi listi

Odpri galerijo
A+   A-
Da ne bo vedno vse enako.


Sestavine


- pest listov azijskih solat
- pest različnih mladih solatnih listov, kislica
- cvet dišeče vrtnice (seveda ne škropljene!)
- preliv: 3 žlice najboljšega oljčnega olja, žlička gorčice, sol in poper ter nekaj kapljic limonovega soka

Priprava


1. Operemo solatne liste, jih osušimo in natrgamo, če so preveliki.

2. Zmešamo preliv.

3. V dve skodeli za solato razporedimo solatne liste, jih potresemo s cvetnimi lističi vrtnice in pokapamo s prelivom. Pa takoj za mizo!
Opomba: Uporabljamo le domače vrtnice, ki niso z ničemer škropljene.

Priporočamo še: Dubrovniški rožni liker

Recept: Slavka Ilich
Fotografija: Iztok Ilich
Datum Objave: 4.6.2018 ob 10:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja