Odprta Kuhinja

Piščančji curry s kokosovim mlekom

Piščančji curry s kokosovim mlekom (Foto: vaaseenaa/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Preprosta jed za ljubitelje bogato začinjenih dobrot in azijskih okusov. Ta piščančji kari (orig. curry) najbolj tekne, če ga postrežemo ob kepici riža v globokem krožniku, ki ima obliko sklede.

Sestavine

Za 4 osebe.

  • piščančje prsi, narezane na kocke

Marinada

  • lonček navadnega jogurta
  • sol
  • 1 žlička česna v prahu
  • 1/2 žličke ingverja v prahu
  • žlička kurkume
  • žlička garam masale

Kari

  • žlica olja
  • 1 žlička kumina
  • 1 žlička gorčičnih semen
  • 1 čili
  • lovorov list
  • 1/3 cimetove palčke
  • 1 žlička koriandrovih semen
  • 2 rdeči čebuli
  • 3 stroki česna
  • 2 cm ingverjeve korenine
  • 1/2 zelene paprike
  • žlička kurkume
  • žlička garam masale
  • 100 ml konzerviranega paradižnika
  • 1 pločevinka kokosovega mleka

Priprava

  1. V skledo damo vse sestavine za marinado in pomešamo z metlico. Dodamo narezano meso in dobro pomešamo z marinado. Mariniramo vsaj pol ure.
  2. Ponev segrejemo in vanjo kanemo olje. Dodamo kumin, gorčična semena, čili, lovorov list, cimet in koriandrova semena. Hitro popražimo, le toliko, da zadiši.
  3. Ogenj zmanjšamo. Nato v ponev stresemo še čebulo in popražimo. Ko postekleni, dodamo nariban česen, ingver, zeleno papriko, žličko kurkume in žličko garam masale. Še malce popražimo in vmes solimo. Nato sestavine stresemo v sekljalnik in zmeljemo v pasto.
  4. V isti ponvi popražimo piščančje kose mesa. Dodamo prej pripravljeno pasto in premešamo. Dodamo še paradižnik in ponovno premešamo. Vse skupaj zalijemo s kokosovim mlekom in pri počasnem vretju kuhamo še nekaj minut.
  5. Ponudimo z rižem. Za hrustljavost lahko posujemo še z arašidi.

Naslovna fotografija: vaaseenaa/Getty Images

Datum Objave: 6.1.2024 ob 05:01

Več iz te teme:

azijska kuhinjapiščanecmesne jedipiščančji curry

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.