Piščančji curry s kokosovim mlekom
Odpri galerijo
A+ A-
Preprosta jed za ljubitelje bogato začinjenih dobrot in azijskih okusov. Ta piščančji kari (orig. curry) najbolj tekne, če ga postrežemo ob kepici riža v globokem krožniku, ki ima obliko sklede.
Sestavine
Za 4 osebe.
- piščančje prsi, narezane na kocke
Marinada
- lonček navadnega jogurta
- sol
- 1 žlička česna v prahu
- 1/2 žličke ingverja v prahu
- žlička kurkume
- žlička garam masale
Kari
- žlica olja
- 1 žlička kumina
- 1 žlička gorčičnih semen
- 1 čili
- lovorov list
- 1/3 cimetove palčke
- 1 žlička koriandrovih semen
- 2 rdeči čebuli
- 3 stroki česna
- 2 cm ingverjeve korenine
- 1/2 zelene paprike
- žlička kurkume
- žlička garam masale
- 100 ml konzerviranega paradižnika
- 1 pločevinka kokosovega mleka
Priprava
- V skledo damo vse sestavine za marinado in pomešamo z metlico. Dodamo narezano meso in dobro pomešamo z marinado. Mariniramo vsaj pol ure.
- Ponev segrejemo in vanjo kanemo olje. Dodamo kumin, gorčična semena, čili, lovorov list, cimet in koriandrova semena. Hitro popražimo, le toliko, da zadiši.
- Ogenj zmanjšamo. Nato v ponev stresemo še čebulo in popražimo. Ko postekleni, dodamo nariban česen, ingver, zeleno papriko, žličko kurkume in žličko garam masale. Še malce popražimo in vmes solimo. Nato sestavine stresemo v sekljalnik in zmeljemo v pasto.
- V isti ponvi popražimo piščančje kose mesa. Dodamo prej pripravljeno pasto in premešamo. Dodamo še paradižnik in ponovno premešamo. Vse skupaj zalijemo s kokosovim mlekom in pri počasnem vretju kuhamo še nekaj minut.
- Ponudimo z rižem. Za hrustljavost lahko posujemo še z arašidi.
Naslovna fotografija: vaaseenaa/Getty Images
Datum Objave: 6.1.2024 ob 05:01