Piščančji kari s kokosovim mlekom

Aromatična omaka.

Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 30 minut.

Sestavine

– 1 kg piščančjega mesa
– pločevinka kokosovega mleka
– sol, 2 veliki žlici karija
– 3 žlice olja ali maščoba za peko
– 2 stroka česna
– 1–2 žlici sladkorja
– pol pločevinke paradižnika, manjša čebula

Priprava

1. Čebulo narežemo in prihranimo. Meso po potrebi narežemo.

2. V globoki ponvi segrejemo maščobo in dodamo kari. Pražimo nad šibkim ognjem 3 minute, da kari lepo zacvrči in zadiši. Dodamo čebulo in pražimo še 2 minuti.

3. Potem v ponev damo meso, ogenj povečamo in pražimo približno 5 minut, vmes obrnemo.

4. Zdaj prilijemo kokosovo mleko, paradižnik, rahlo solimo, sladkamo, premešamo in zavremo. Ogenj zmanjšamo in napol pokrito kuhamo 30 minut. V tem času se omaka zgosti in lepo poveže, postane svilnata.

5. Po okusu solimo in ponudimo s kuskusom in radičevo solato s kalčki.

Opomba: Sladkor v omaki? Kar poskusite. Dobili boste prijetno sladko-kislo aromo, ki pritiče takšni jedi. In ne ustrašite se kar precejšnje količine karija, ki jo potrebujete za omako. Je prava.
Naredimo vnaprej: Vsekakor – jed v celoti lahko pripravite vnaprej.
Nasvet: Uporabite katerokoli kos piščančjega mesa: prsi, bedra, krila. Meni so najljubši kosi beder brez kosti in kože.
Namig: Polovico paradižnika iz pločevinke prihranite za jutri, za omako.
Poizkusite še: Gratinirana krompirjeva zloženka

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana