Odprta Kuhinja

Piščančji trakci v omaki iz kremnega sira, nared v 15 minutah

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Piščančji trakci v smetanovi omaki so nadvse priljubljena klasika, še posebno pri najmlajših. Tako jih naredimo, da so še bolj zanimivi.


Za to izvedbo pustimo smetano povsem na miru, saj za osnovo omake posežemo po slastni kombinaciji kremnega sira in topljenih sirčkov. S sotiranjem piščančjih trakcev poskrbimo, da bodo sočni, jed pa je pripravljena v pičlih 15 minutah! Ekspresna poslastica!

Piščančji trakci v kremni omaki



  • 150 g kremnega sira

  • 400 g piščančjih prsi

  • 4 topljeni sirčki

  • 1 dl piščančje jušne osnove

  • muškatni orešček

  • bio limona

  • sol, poper


Priprava


1. Piščančji file narežemo na zrezke, vsakega pa nato naprej na enako široke trakce. Če so predolgi, jih razpolovimo.

2. Piščančje trakce zalijemo s 3 žlicami oljčnega olja ter jih pošteno posolimo in popopramo. Dobro jih premešamo.

3. Večjo ponev pristavimo na močan ogenj in počakamo, da se dodobra segreje.

4. Piščančje trakce sotiramo – na ponev jih stresemo polovico in jih s kuhalnico razporedimo po površini, da niso sprijeti skupaj.

5. Pustimo jih, da se na eni strani pečejo toliko časa, da dobijo lepo zlato rjavo barvo, nato jih pomešamo – najbolje s stresanjem ponve.

6. Sotiramo jih še slabe pol minute, nato jih stresemo na krožnik – nič ne de, če je kak trakec sumljiv, do konca se bodo skuhali v omaki.

7. Postopek ponovimo še z drugo polovico trakcev, ki jih nato prav tako stresemo na krožnik.

8. Ogenj pod ponvijo zmanjšamo na srednjo jakost, vanjo pa zlijemo jušno osnovo, stresemo kremni sir in topljene sirčke ter dodamo dva ščepca sveže nastrganega muškatnega oreščka.

9.Dobro pomešamo in počasi kuhamo, da dobimo gladko omako. Vanjo stresemo piščančje trakce, skupaj s tekočino, ki se je nabrala na krožniku.

10. Omako kuhamo 3 minute, nato vanjo nastrgamo lupinico tretjine limone. Solimo in popramo po okusu.

11. Če se omaka preveč zgosti, jo segrejemo in prilijemo nekaj žlic jušne osnove ali vode.
Priporočamo še: Tedenski jedilnik: preverjeni recepti, ki jih obožujemo
Datum Objave: 1.3.2023 ob 09:03

Več iz te teme:

piščanecsmetanova omakasirova omakapiščančji trakci

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.