Odprta Kuhinja

Piškoti z bučnimi semeni: Pravi hit priljubljene blogerke Nine Kastelic

Odpri galerijo
A+   A-
Znotraj pa božanski čokolado-lešnikov namaz. So piškoti sploh lahko še boljši?



Nina Kastelic, na spletu znana kot Leaneen, je gurujka sladkega za celo vojsko Slovencev, ki ideje za peko iščejo po spletu. Zakaj jo občudujemo: ker je svoj letošnji knjižni prvenec, Sladke pregrehe, natisnjen v kar lepih 2000 izvodih, razprodala v pičlih 18 dneh. Morate priznati, da je to izjemen uspeh, glede na vse tarnanje, da gre knjigam slabo. Piškoti z bučnimi semeni so njen lastni izbor.

Sestavine



  • 250 g bele pirine moke, 80 g bučnih semen

  • 80 g sladkorja v prahu, ščepec soli

  • 180 g masla, manjše jajce

  • 150 g kakovostnega čokoladno-lešnikovega namaza


Priprava


1. Moko zmešamo z bučnimi semeni, ki smo jih pred tem zmleli, sladkorjem v prahu in ščepcem soli. Dodamo hladno maslo, narezano na koščke, in manjše jajce.

2. Zamesimo gladko piškotno testo. Po potrebi lahko dodamo še malenkost moke.

3. Narejeno testo zavijemo v prozorno živilsko folijo in shranimo za 2 uri v hladilnik, da se ohladi.
Ohlajeno razvaljamo na rahlo pomokani deski ali peki papirju.

4. Iz testa z modelčki izrežemo poljubne oblike. Na polovici piškotov naredimo luknje, da se bo pozneje lepo videl nadev.

5. Piškote polagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo jih približno 12 minut na 180 stopinjah, odvisno od pečice.

6. Ohlajene namažemo s čokoladno-lešnikovim namazom in zlepimo po dva in dva skupaj.

7. V zaprti posodi jih lahko hranimo 2–3 tedne.

Fotografija: Nina Kastelic
Datum Objave: 6.12.2019 ob 11:12

Več iz te teme:

piškotiNina KastelicLeaneen

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja