Odprta Kuhinja

Te ferrero rocher rezine po receptu Nine Kastelic vas bodo zasvojile

A+   A-
Še ena sladka izpeljanka iz priljubljenih kroglic, ki bo postala vaša stalnica.



Nino Kastelic, ki ustvarja na svoji kulinarični strani Leaneen, smo obiskali pred časom in pri njej pekli odlične skutne rezine s hruškami. A njenim sladkim idejam se je težko upreti, zato smo jo prepričali, da z nami podeli ultimativno pregreho. Kaj se lahko kosa z nečim, kar vsebuje čokolado, lešnikov namaz, nekaj hrustljavega in nekaj kremastega, pripravi pa se s preprostim dolaganjem sestavin v pekač? Sladica, ki jo je Nina poimenovala rezine ferrero rocher, bo navduševala med vikendi, na otroških zabavah in družinskih obletnicah. Je torta prevelik zalogaj za vas? Nič hudega, ta recept obljublja še več sočnosti, a preprostejšo pripravo.

Količina sestavin je za pekač velikosti 24 x 24 cm.

Čokoladni biskvit



  • 2 jajci

  • 140 g sladkorja v prahu

  • 140 ml mleka

  • 60 ml olja

  • 140 g bele gladke moke

  • 2 žlici kakava

  • 8 g pecilnega praška


Priprava

1. Jajca stepamo s sladkorjem približno 10 minut pri največji hitrosti, da dobimo svetlo, puhasto maso. Masa mora nekajkrat narasti.

2. Prilijemo olje in mleko ter stepamo še kakšno minutko ali dve pri srednji hitrosti.

3. Nato z lopatko narahlo umešamo presejano moko pomešano s pecilnim praškom in kakavom. Previdno mešamo, da nastane gladka biskvitna masa brez grudic.

4. Na dno pekača damo papir za peko, nato pa vanj vlijemo maso. Pečemo na 180 °C približno 15 minut. Če je pečen, preverimo z leseno palčko; če na njej ni ostankov biskvita, je pečen.

5. Ko se biskvit ohladi, notranjost oboda pekača obložimo z acetatno folijo. Biskvit po potrebi navlažimo s toplim mlekom.

Ferrero rocher krema



  • 500 g sira maskarpone

  • 400 g čokoladno-lešnikovega namaza

  • 120 g praženih lešnikov

  • 80 g lešnikovih napolitank

  • 2 lističa želatine

  • 220 ml sladke smetane


Priprava

1. Maskarpone z ročnim električnim mešalnikom zmešamo skupaj s čokoladno-lešnikovim namazom.

2. Dodamo zdrobljene napolitanke in pražene lešnike, ki smo jih pred tem na drobno sesekljali.

3. Lističa želatine za 10 min namočimo v hladno vodo in zmehčana stopimo skupaj z žlico kreme. Stopljeno želatino vmešamo v kremo.

4. Na koncu narahlo z lopatko vmešamo še stepeno sladko smetano.

5. Kremo enakomerno razporedimo po čokoladnem biskvitu in damo rezine za 2 do 3 ure v hladilnik, da se krema strdi.

Čokoladni preliv



  • 140 g mlečne čokolade

  • 100 ml sladke smetane


Priprava

1. Sladko smetano segrevamo. Tik preden zavre, jo odstavimo s štedilnika in z njo prelijemo koščke čokolade.

2. Pustimo 30 sekund, nato pa mešamo z metlico, da dobimo popolnoma gladko in svetlečo stopljeno čokolado.

3. Stopljeno čokolado prelijemo po ohlajeni kremi.

4. Rezine damo ponovno za nekaj ur v hladilnik, da se strdi še preliv (najbolje kar čez noč, da se vse skupaj dobro ohladi).

Čokoladna dekoracija



  • 150 g temne čokolade (55 % delež kakavovih zrn)

  • 90 ml sladke smetane


Priprava

1. Do vretja segrevamo sladko smetano, nato pa z njo prelijemo koščke čokolade.

2. Pustimo 30 sekund, nato pa mešamo z metlico, da dobimo popolnoma gladko in svetlečo stopljeno čokolado. Čez noč jo postavimo v hladilnik, da se strdi.

3. Naslednji dan jo damo za približno 20 minut na sobno temperaturo, da se samo malenkost zmehča, nato pa jo stepemo do kremaste strukture.

4. Kremo nadevamo v brizgalno vrečko z nastavkom in jo nabrizgamo na vrh strjenih rezin.
Priporočamo še: Noč čarovnic: 4 strašno ljubki prigrizki

Recept in fotografije je za nas naredila: Nina Katelic, Leaneen.si
Datum Objave: 2.9.2020 ob 07:09

Več iz te teme:

čokoladni biskvitrezineferrero rocherčokoladni prelivferrero rocher krema

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja