Odprta Kuhinja

Piškotni pirhi

Odpri galerijo
A+   A-
Mar niso ljubki?


Sestavine (za 20 večjih piškotov)


- 150 g masla, 100 g sladkorja
- ½ žličke limonove lupinice, vaniljev sladkor
- 1 jajce
- 250 g moke, ½ žličke pecilnega praška
- 30 g mletih mandljev
- ½–1 žlička mletega ingverja
- 1–2 žlici mleka (po potrebi)

Priprava


1. Maslo, sladkor, limonovo lupinico in vaniljev sladkor stepemo. Dodamo jajce.

2. Moko, mandlje, pecilni prašek in ingver zmešamo in počasi dodajamo maslu. Zgnetemo v gladek hlebček. Če je testo presuho, dodamo žlico mleka, če je premokro, žlico, dve moke.

3. Za dobro uro ga postavimo v hladilnik.

4. Ohlajeno testo razvaljamo 3 do 4 milimetre debelo in izrežemo v obliki jajc. Pečemo na 175 stopnjah Celzija 10–12 minut oziroma toliko, da piškoti po robovih zlato porumenijo. Pečene popolnoma ohladimo.

5. Za okras stopimo malce čokolade z maslom in poljubno okrasimo z mrvicami ali pisanimi dodatki.

Namig: Modelček jajčka dobimo tako, da običajen kovinski model za krofe zgoraj malce stisnemo. Če hočemo rjave piškote, v testo zamesimo še žlico ali dve grenkega kakava.
Priporočamo še: VIDEO: Velikonočni kruh, ki bo osvojil vaše srce

Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 13.4.2019 ob 11:04

Več iz te teme:

piškotipirhi

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja