Piškotni pirhi

Mar niso ljubki?

Sestavine (za 20 večjih piškotov)

– 150 g masla, 100 g sladkorja
– ½ žličke limonove lupinice, vaniljev sladkor
– 1 jajce
– 250 g moke, ½ žličke pecilnega praška
– 30 g mletih mandljev
– ½–1 žlička mletega ingverja
– 1–2 žlici mleka (po potrebi)

Priprava

1. Maslo, sladkor, limonovo lupinico in vaniljev sladkor stepemo. Dodamo jajce.

2. Moko, mandlje, pecilni prašek in ingver zmešamo in počasi dodajamo maslu. Zgnetemo v gladek hlebček. Če je testo presuho, dodamo žlico mleka, če je premokro, žlico, dve moke.

3. Za dobro uro ga postavimo v hladilnik.

4. Ohlajeno testo razvaljamo 3 do 4 milimetre debelo in izrežemo v obliki jajc. Pečemo na 175 stopnjah Celzija 10–12 minut oziroma toliko, da piškoti po robovih zlato porumenijo. Pečene popolnoma ohladimo.

5. Za okras stopimo malce čokolade z maslom in poljubno okrasimo z mrvicami ali pisanimi dodatki.

Namig: Modelček jajčka dobimo tako, da običajen kovinski model za krofe zgoraj malce stisnemo. Če hočemo rjave piškote, v testo zamesimo še žlico ali dve grenkega kakava.

Priporočamo še: VIDEO: Velikonočni kruh, ki bo osvojil vaše srce

Recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed