Odprta Kuhinja

Pogača z mletim mesom, zeljem in skuto

Zlozenka z zeljem
Odpri galerijo
A+   A-
Zaradi skute je ta jed prijetno kiselkasta in osvežilna.



Priprava: 15 minut, peka: 30 minut.

Sestavine



  • 500 g mletega mesa

  • 250 g pasirane skute

  • pol manjše glave svežega zelja

  • 3 jajca

  • 1 dl mleka

  • sol, poper


Priprava


1. Pečico vklopimo na 200 stopinj.

2. Zelje drobno narežemo.

3. Mleto meso popražimo, da posivi, dodamo zelje, znova kratko pražimo minuto ali dve, nato odstavimo in napol ohladimo.

4. Pripravimo nizek model in ga namastimo.

5. K mesu dodamo skuto, jajca in prilijemo mleko. Solimo, popramo, dobro premešamo in vse skupaj stresemo v model.

6. Pogladimo in potisnemo v pečico za 30 minut.

7. Ponudimo kot glavno jed z veliko skledo slastnega motovilca z mladim česnom ali čemažem.

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 20.4.2020 ob 07:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: