Odprta Kuhinja

Polna vedra jabolk? Skuhajte džem!

Odpri galerijo
A+   A-
Odličen in hitro pripravljen ...


Sestavine


- 1 kg različnih domačih jabolk (olupljenih in narezanih)
- 200 g zrelih bezgovih jagod
- 200 g rjavega sladkorja
- 1 dl vode
- žlica jabolčnega kisa

Priprava


1. Najprej operemo in z vilicami osmukamo bezgove jagode. Uporabimo samo zelo zrele.

2. Jabolka olupimo, odstranimo peščišča in narežemo na kocke.

3. Zmešamo jih s sladkorjem in prelijemo z okisano vodo.

4. Med nenehnim mešanjem zavremo, kuhamo 10 minut, nato dodamo bezgove jagode in kuhamo še 5 minut. Še vroče nalijemo v kozarčke in zapremo.
Namig: Uporabimo različne sorte jabolk, ki se med kuhanjem neenakomerno mehčajo, tako da nekatera ostanejo čvrsta (na ugriz), druga pa se spremenijo v čežano in s tem lepo zgostijo džem. Prva jabolka, zlasti če so kisla, vsebujejo pektin, zato ni treba dodajati želina.

Recept: Slavka Ilich
Naslovna fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 3.9.2018 ob 07:09

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: