Odprta Kuhinja

Polnjene piščančje prsi, ki jih lahko pripravimo vnaprej

Polnjene piščančje prsi. (Foto: ALLEKO/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Včasih si želimo, da bi se kosilo skuhalo kar samo in nas čakalo na mizi, ko pridemo iz službe. S tem receptom pridemo takšni želji kar blizu.

Piščančje prsi so odličen vir beljakovin, ki so izjemno priročna sestavina za kuhanje okusnega kosila. Lahko jih pripravimo na najrazličnejše načine, danes pa serviramo idejo, kjer bomo piščanca pripravili že dan prej in ga tako imeli na zalogi, da ga po prihodu iz službe le še postavimo v pečico. 

Seveda lahko jed dokončamo in pojemo v enem dnevu, a včasih je ideja, kako si stvari olajšati, še bolj prikladna od samega recepta. Kakor koli že, polnjene piščančje prsi bodo zagotovo teknile, ob njih pa lahko postrežemo le skledo solate, če se nam ne ljubi komplicirati. Lahko pa dodamo tudi različne priloge. 

Sestavine

Nadev

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 200 g zamrznjene špinače
  • 1 strok česna
  • 150 g rikote
  • 2 pesti ribane mocarele
  • 2 žlici ribanega parmezana
  • 1/4 žličke soli
  • 1/4 žličke mletega popra

Piščančje prsi

  • dva para piščančjih prsi
  • sol in poper
  • 1 jajce
  • 1/4 jogurtovega lončka moke
  • 1/4 jogurtovega lončka drobtin
  • 1/4 jogurtovega lončka ribanega parmezana
  • oljčno olje

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija in pekač obložimo s papirjem za peko. (Če bomo prsi pripravili še isti dan.) Vzamemo nekaj zobotrebcev in jih namočimo v vodo. 
  2. V ponvi segrejemo olje in na hitro prepražimo česen, da zadiši. V ponev dodamo špinačo, solimo in popramo. Lahko uporabimo tudi svežo. 
  3. Špinačo pretresemo v posodo in jo zmešamo z rikoto, mocarelo, parmezanom, soljo in poprom. 
  4. Prsi vzdolžno prerežemo in jih napolnimo z nadevom. Da ta ne bi ušel ven, žepek prepičimo z zobotrebci. Nato prsi pomočimo v jajce, moko in drobtine. 
  5. Na tej točki lahko polnjene prsi postavimo v hladilnik in jih spečemo naslednji dan. Lahko pa jih takoj postavimo v pečico in vse skupaj pečemo 20 do 25 minut.
  6. Med tem časom pripravimo priloge po želji, pred serviranjem polnjenega piščanca pa nujno odstranimo zobotrebce, ki smo jih zapičili v meso. 

image_alt
Piščanec s papriko kot nekoč: obliznili boste vse prste

 

Datum Objave: 29.5.2024 ob 05:05

Več iz te teme:

hitro in preprostokosiloglavna jed

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.