Polpeti s sladkim krompirjem

Alternativa in bolj zdrava različica je cvrtje v pečici.

Sestavine (za 8 polpetov)

– 350 g sladkega krompirja
– manjša čebula
– česen
– kos ingverjeve korenine
– ščepec čilija
– žlička mlete kumine
– žlica olja
– sveži lističi koriandra (ni nujno)
– 50 g sončničnih semen
– 50 g čičerkine moke
– sol
– olje za cvrtje

Priprava

1. Krompir olupimo, narežemo na kose, skuhamo v slani vodi, res dobro odcedimo na cedilu in pretlačimo v zelo gost pire.

2. Čebulo fino nasekljamo in prepražimo na žlici olja.

3. Polovico sončničnih semen zmeljemo v kavnem mlinčku.

4. Ingver olupimo in naribamo, potrebujemo polno žlico naribanega ingverja.

5. V skledi zmešamo pire iz sladkega krompirja, praženo čebulo z oljem vred, strt česen, nariban ingver, začimbe (čili, kumino), nasekljan koriander, čičerkino moko ter mleta in cela sončnična semena.

6. Masa za polpete naj 15 minut stoji. Z naoljenimi rokami oblikujemo osem polpetov. Če je res preveč lepljivo, nameljemo še žlico sončničnih semen in postopoma primešamo.

7. Polpete opečemo pri srednji temperaturi, le toliko, da dobijo skorjico. Ker so mehki, jih previdno obračamo, lahko si pomagamo z dvema lopatkama.

8. Ponudimo z majonezno omako.

Priporočamo: Kaj nam o kakovosti jajca sporoča rumenjak

Fotografija: Hana Splichal

Beba in Hana Splichal
Beba in Hana Splichal

Kuhinja je majhna, a ima veliko mizo in vrata na vrt. Po njej se vrtijo mačji repi, skoznjo steče pes, nikoli ni miru. Hana fotografira in se pogovarja z divjim kvasom, jaz ropotam z lonci in obračam kuhalnico. Kljub temu se vsi najraje gnetejo v najini ekološki in veganski kuhinji, kjer diši po indijskih začimbah in toplem kruhu.Verjamem, da je kuhinja srce hiše, in v srcu se zgodijo najpomembnejše stvari.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed