Odprta Kuhinja

Pomarančno pecivo s Sicilije

Odpri galerijo
A+   A-
Čas agrumov, recept je prišel naravnost z otoka, kjer se sladkanju z oranžnimi sadeži ni mogoče upreti.


Sestavine



  • 400 g bio pomaranč (z neškropljeno lupino vred)

  • 120 g mleka

  • 100 g olja

  • 120 g mletega sladkorja (odvisno od okusa, lahko dodate več)

  • 3 jajca

  • 250 g gladke moke

  • 50 g škroba za peko (koruzni ali krompirjev)

  • 17 g pecilnega praška

  • ščep soli

  • 100 g rozin, po možnosti svetlih


Priprava


1. Pečico vključimo na 180 stopinj, pripravimo okrogel model premera 24 cm.

2. Pomaranče na koncih odrežemo, nato narežemo na 4–5 delov in z lupino vred zmeljemo.

3. Vse druge sestavine dobro premešamo, kar na roke, na koncu dodamo še pomaranče.

4. Pekač dobro naoljimo in pomokamo, vlijemo testo in postavimo v ogreto pečico za 50 minut.

5. Pečeno pecivo potresemo s sladkorjem v prahu in okrasimo po želji.
Namig: Izberemo pomaranče, ki imajo tanko lupino, zanimive so tudi rdeče, vsekakor pa ne smejo biti škropljene in povoskane, a naj bodo sladke in sočne, kajti od tega je odvisen okus peciva.

Priporočamo še: VIDEO: Slani buhtlji pujski
Datum Objave: 22.1.2021 ob 10:01

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: