Pomarančno pecivo s Sicilije
Odpri galerijo
A+ A-
Čas agrumov, recept je prišel naravnost z otoka, kjer se sladkanju z oranžnimi sadeži ni mogoče upreti.
Sestavine
- 400 g bio pomaranč (z neškropljeno lupino vred)
- 120 g mleka
- 100 g olja
- 120 g mletega sladkorja (odvisno od okusa, lahko dodate več)
- 3 jajca
- 250 g gladke moke
- 50 g škroba za peko (koruzni ali krompirjev)
- 17 g pecilnega praška
- ščep soli
- 100 g rozin, po možnosti svetlih
Priprava
1. Pečico vključimo na 180 stopinj, pripravimo okrogel model premera 24 cm.
2. Pomaranče na koncih odrežemo, nato narežemo na 4–5 delov in z lupino vred zmeljemo.
3. Vse druge sestavine dobro premešamo, kar na roke, na koncu dodamo še pomaranče.
4. Pekač dobro naoljimo in pomokamo, vlijemo testo in postavimo v ogreto pečico za 50 minut.
5. Pečeno pecivo potresemo s sladkorjem v prahu in okrasimo po želji.
Namig: Izberemo pomaranče, ki imajo tanko lupino, zanimive so tudi rdeče, vsekakor pa ne smejo biti škropljene in povoskane, a naj bodo sladke in sočne, kajti od tega je odvisen okus peciva.
Priporočamo še: VIDEO: Slani buhtlji pujski
Datum Objave: 22.1.2021 ob 10:01