
Čas agrumov, recept je prišel naravnost z otoka, kjer se sladkanju z oranžnimi sadeži ni mogoče upreti.
Sestavine
- 400 g bio pomaranč (z neškropljeno lupino vred)
- 120 g mleka
- 100 g olja
- 120 g mletega sladkorja (odvisno od okusa, lahko dodate več)
- 3 jajca
- 250 g gladke moke
- 50 g škroba za peko (koruzni ali krompirjev)
- 17 g pecilnega praška
- ščep soli
- 100 g rozin, po možnosti svetlih
Priprava
1. Pečico vključimo na 180 stopinj, pripravimo okrogel model premera 24 cm.
2. Pomaranče na koncih odrežemo, nato narežemo na 4–5 delov in z lupino vred zmeljemo.
3. Vse druge sestavine dobro premešamo, kar na roke, na koncu dodamo še pomaranče.
4. Pekač dobro naoljimo in pomokamo, vlijemo testo in postavimo v ogreto pečico za 50 minut.
5. Pečeno pecivo potresemo s sladkorjem v prahu in okrasimo po želji.