Pomarančno pecivo s Sicilije

Čas agrumov, recept je prišel naravnost z otoka, kjer se sladkanju z oranžnimi sadeži ni mogoče upreti.

Sestavine

  • 400 g bio pomaranč (z neškropljeno lupino vred)
  • 120 g mleka
  • 100 g olja
  • 120 g mletega sladkorja (odvisno od okusa, lahko dodate več)
  • 3 jajca
  • 250 g gladke moke
  • 50 g škroba za peko (koruzni ali krompirjev)
  • 17 g pecilnega praška
  • ščep soli
  • 100 g rozin, po možnosti svetlih

Priprava

1. Pečico vključimo na 180 stopinj, pripravimo okrogel model premera 24 cm.

2. Pomaranče na koncih odrežemo, nato narežemo na 4–5 delov in z lupino vred zmeljemo.

3. Vse druge sestavine dobro premešamo, kar na roke, na koncu dodamo še pomaranče.

4. Pekač dobro naoljimo in pomokamo, vlijemo testo in postavimo v ogreto pečico za 50 minut.

5. Pečeno pecivo potresemo s sladkorjem v prahu in okrasimo po želji.

Namig: Izberemo pomaranče, ki imajo tanko lupino, zanimive so tudi rdeče, vsekakor pa ne smejo biti škropljene in povoskane, a naj bodo sladke in sočne, kajti od tega je odvisen okus peciva.
Priporočamo še: VIDEO: Slani buhtlji pujski
Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed