Odprta Kuhinja

Popečena polenta z gobami in čebulo

Polenta, baked rabbit and mushrooms
Odpri galerijo
A+   A-
Hitro in slastno kosilo za ljubitelje gob.



Priprava 10 minut, čas kuhanja 10 minut

Sestavine



  • 250 g instant polente

  • žlička soli, poper, timijan

  • 2 večji čebuli

  • 250 g svežih gob (ali približno 25 g suhih)

  • žlica masla, 2 žlici olja


Priprava


1. Najprej si pripravimo model ali posodo, v katero bomo vlili kuhano polento. Model oplaknemo s hladno vodo.

2. Zavremo vodo, jo solimo in v krop zakuhamo instant koruzni zdrob za polento. Kuhamo po navodilih, približno 2 minuti. Krepko mešamo.

3. Kuhano polento naložimo v model, pogladimo in pustimo 10 minut, da se strdi.

4. Medtem narežemo čebulo in gobe. Če imamo suhe gobe, jih najprej namočimo v malce vode, nato ožamemo.

5. V ponev damo maslo, na njem kratko posteklenimo čebulo, dodamo še gobe in nad močnim ognjem pražimo kakšni 2 minuti. Solimo, popramo, začinimo s timijanom in preložimo na krož­nik. Pokrijemo, da ostane toplo.

6. Zdaj polento zvrnemo na desko, jo narežemo na rezine in v ponvi na hitro popečemo na olju.

7. Pečeno polento postrežemo s popečenimi gobicami, zraven se prileže tudi žlička kisle smetane ali kremastega hrenovega namaza, predvsem pa velika skleda solate.
Preberite še: Korenčkova juha s testeninami

Naslovna fotografija: Shutterstock
Datum Objave: 17.2.2020 ob 07:02

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: