Popoln biskvit za torto, ki ga naredimo brez recepta iz samo treh sestavin

Odpri galerijo
A+ A-
Prav res, tako preprosto nam lahko uspe puhasta osnova – biskvit za najboljše domače torte. Raven in prožen bo.
Preverite, koliko jajc imate, in peka se lahko začne. So v hladilniku samo tri? Tudi to je še dovolj. Pravzaprav idealno za visoko torto s premerom 18 cm. Ali malo nižjo s premerom 20 cm. V tem primeru boste naredili samo en prerez.
Nam ne verjamete? Poglejte videorecept, v katerem smo biskvit tudi prerezali, da vam dokažemo, kako lepo in prožno sredico ima.
Biskvit za torto brez recepta
- jajca
- sladkor v prahu
- moka
Priprava
1. Okrogel pekač obložimo s papirjem za peko. Pečico vključimo na 170 stopinj.
2. Jajca stehtamo in jih damo v posodo kuhinjskega robota. Stepamo jih pri veliki hitrosti tako dolgo, da trojno narastejo.
3. Sladkor odtehtamo za težo jajc, ga presejemo in dodamo v jajčno peno. Stepamo naprej, da postane pena še bolj gosta in svetla, za metlico pa se v njej rišejo globoke sledi.
4. V lonec presejemo še moko, ki smo jo prav tako odtehtali za težo jajc, in jo ročno umešamo.
5. Testo prelijemo v pekač in spečemo. Mi smo tako iz 4 jajc v modelu z 20 cm premera pekli 42 minut.
ni podpisa

ni podpisa
Priporočamo še: Peresniki v znameniti paradižnikovi omaki z vodko (VIDEO)
Namig: za pekač s premerom 24 cm bo dovolj 5 jajc, za 26 cm pa 6 jajc ...
Fotografije in video: Sonja Ravbar
Datum Objave: 2.2.2023 ob 08:02