Odprta Kuhinja

Popoln biskvit za torto, ki ga naredimo brez recepta iz samo treh sestavin

Odpri galerijo
A+   A-
Prav res, tako preprosto nam lahko uspe puhasta osnova – biskvit za najboljše domače torte. Raven in prožen bo.


To je stara slaščičarska metoda za pripravo biskvita, ki pa jo premalo poznamo. Omogoča nam, da spečemo čudovito poslastico v nekaj plasteh, ne da bi se obremenjevali z receptom. Trik je v tehtanju jajc, njihova teža pa pove, koliko sladkorja in moke bomo potrebovali. Ne, tudi pecilnega praška ne iščite, ta biskvit za torto bo vseeno visoko narasel.

Preverite, koliko jajc imate, in peka se lahko začne. So v hladilniku samo tri? Tudi to je še dovolj. Pravzaprav idealno za visoko torto s premerom 18 cm. Ali malo nižjo s premerom 20 cm. V tem primeru boste naredili samo en prerez.

Nam ne verjamete? Poglejte video­recept, v katerem smo biskvit tudi prerezali, da vam dokažemo, kako lepo in prožno sredico ima.

Biskvit za torto brez recepta



  • jajca

  • sladkor v prahu

  • moka


Priprava


1. Okrogel pekač obložimo s papirjem za peko. Pečico vključimo na 170 stopinj.

2. Jajca stehtamo in jih damo v posodo kuhinjskega robota. Stepamo jih pri veliki hitrosti tako dolgo, da trojno narastejo.

3. Sladkor odtehtamo za težo jajc, ga presejemo in dodamo v jajčno peno. Stepamo naprej, da postane pena še bolj gosta in svetla, za metlico pa se v njej rišejo globoke sledi.

4. V lonec presejemo še moko, ki smo jo prav tako odtehtali za težo jajc, in jo ročno umešamo.

5. Testo prelijemo v pekač in spečemo. Mi smo tako iz 4 jajc v modelu z 20 cm premera pekli 42 minut.
ni podpisa
ni podpisa


Priporočamo še: Peresniki v znameniti paradižnikovi omaki z vodko (VIDEO)

Namig: za pekač s premerom 24 cm bo dovolj 5 jajc, za 26 cm pa 6 jajc ...

Fotografije in video: Sonja Ravbar
Datum Objave: 2.2.2023 ob 08:02

Več iz te teme:

videobiskvit za tortoraven biskvitbiskvit brez recepta

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.