Odprta Kuhinja

Popolna omleta s šparglji

Odpri galerijo
A+   A-
Ljubitelji špargljev smo prišli na svoj račun. V družbi sočne omlete si jih lahko omislimo že za zajtrk, lahko kosilo ob skledi solate ali večerjo.



Omleta je ena najpreprostejših jedi, ki pa jo je kljub temu treba pripraviti z veliko ljubezni. Ostati mora sočna!

Sestavine za eno omleto



  • 6 špargljev

  • 3 jajca

  • 0,3 dl smetane za kuhanje ali sladke smetane

  • 30 g masla

  • sol, poper po okusu

  • dodatki za serviranje: parmezan


Priprava


1. Šparglje operemo in jim odtrgamo oziroma olupimo spodnje, bolj olesenele dele. Narežemo jih na največ centimeter velike koščke.

2. Maslo segrejemo na rahlem do zmernem ognju. Nanj stresemo šparglje in jih svetlo pražimo, samo toliko, da se malo zmehčajo.

3. Ta čas dobro razžvrkljamo jajca, dodamo smetano in sol in jih stepemo do konca.

4. Ponev odstavimo z ognja, vlijemo jajca in narahlo vse premešamo. Vrnemo na ogenj in ogenj malo povečamo. Po vrhu še popramo.

5. Ko jajca ob robovih in nato še proti sredini omlete zakrknejo, desni rob prepognemo proti sredini, nato pa še levega.

6. Omleto postrežemo takoj. Po želji jo posujemo z nastrganim parmezanom.
Priporočamo tudi: Puhasta omleta, za katero norijo na spletnih omrežjih
Datum Objave: 15.4.2020 ob 08:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj