Odprta Kuhinja

Puhasta omleta, za katero norijo na spletnih omrežjih

Odpri galerijo
A+   A-
Zopet smo pri jajcih, a brez njih skoraj ne moremo začeti dneva.



In tokrat bomo pripravili takšna, za katerimi norijo uporabniki spletnih omrežij s celega sveta. Najnovejši trend, ki navdušuje vse ljubitelje jajc, je puhasta omleta, ki je videti prav tako dobra, kakor odličen je tudi njen okus.
Ne spreglejte: Vabljeni na našo delavnico: Pustni krofi, ki vedno uspejo

Sufle omleta, kakor ji lahko tudi pravimo, sicer ni nova stvar. Morda ste nanjo že naleteli v kateri izmed starih kuharskih knjig, a svet na ta jajčni recept kar nekako pozabil. V zadnjem času pa so se nanjo ponovno spomnile mnoge japonske restavracije ter jo v takšnih in drugačnih različicah spravile na krožnike. Ker je njen videz zares privlačen, je seveda popolnoma navdušila uporabnike instagrama. In da jo boste lahko doma pripravili tudi vi, smo se odločili, da z vami delimo recept.



Gre za precej preprost postopek, prav tako za pripravo ne potrebujemo veliko sestavin.
Poizkusite še: Oboževali jih boste: Jajca na oko po špansko

Sestavine



  • 2 rumenjaka

  • 3 beljaki

  • 2 žlici masla


Priprava


1. Najprej ločimo beljake od rumenjakov v dve ločeni posodi. Beljake stepemo v trd sneg, prav tako gladko zmešamo rumenjake.

2. Beljake in rumenjake nato nežno umešamo skupaj.

3. Na ognju segrejemo ponev in v njej raztopimo dve žlici masla. Nato zmanjšamo temperaturo ter v ponev vlijemo jajca. Pečemo 8 minut. Puhasto omleto nato preložimo na krožnik in postrežemo s kremnim sirom, zelenjavo ali drugo prilogo.
ni podpisa
ni podpisa

Nasvet: Kot pri večini receptov z jajci, lahko tudi pri puhasti omleti malce eksperimentirate. Lahko ji dodate sesekljano slanino, zelenjavo ali zelišča po vašem okusu. Tudi sir se bo lepo podal k puhasti strukturi. Po želji solite in poprajte.

Preberite še: Ali pivo po vadbi dejansko izniči ves trud

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 10.2.2020 ob 09:02

Več iz te teme:

jajcaomletapuhasta omletasouffle omleta

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.