Odprta Kuhinja

Popolna priloga: Jesenski pire iz krompirja, buče in kostanja

Odpri galerijo
A+   A-
Tri sestavine, ki so najboljši par, slanina na vrhu pa je hrustljava pika na i.


Sestavine



  • 600 g krompirja

  • 400 g maslene buče

  • 150 g kuhanega kostanja

  • 350 ml sladke smetane

  • 30 g masla

  • 0,5 žličke muškatnega oreščka

  • 1,5 žličke soli

  • 6 rezin slanine


Priprava


1. Krompir in bučo olupimo in narežemo na enako velike koščke. Stresemo ju v velik lonec in zalijemo z vodo. Kuhamo toliko časa, da se krompir povsem zmehča – buča bo malo prej kuhana, ampak nič ne de. Odcedimo in ju pustimo v cedilu, da se z njiju odpari odvečna voda, nato ju vrnemo v lonec.

2. Na šporget pristavimo kozico s smetano in vanjo vržemo maslo, na­strgamo muškatni orešček in frcnemo sol. Segrevamo do vretja.

3. V lonec s krompirjem nato nadrobimo kostanj in zlijemo smetano. S tlačilko za krompir vse skupaj dobro pretlačimo. Da pa bo pire res kremen in brez nadležnih koščkov, ga s spatulo pretlačimo še skozi cedilo.

4. Če je pregost, dodamo malo smetane in premešamo.

5. Slanino popečemo z obeh strani, jo malce ohladimo in nadrobimo po pireju.
ni podpisa
ni podpisa

 
Priporočamo še: Vsi načini priprave krompirjevega pireja in kateri je boljši
Datum Objave: 30.10.2019 ob 17:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: