Odprta Kuhinja

Popularna poletna sladica, ki si jo lahko privoščimo brez vsake slabe vesti

Kavni mousse, ki je hit na družbenih omrežjih. (Foto: psisa/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Kaj če vam povemo, da obstaja sladica, ki je izjemno okusna, na družbenih omrežjih pa pravijo, da niti malo ne redi? Kaj takega velja poskusiti, se strinjate?

Kava je za marsikoga prva misel, ko zjutraj odpre oči, lahko pa je tudi glavna sestavina marsikatere odlične sladice. Samo pomislite na poletno ledeno kavo, tiramisu ali kavni kolač ter njim podobne različice kavnih grižljajev, ki jih nadvse obožujemo. A treba je priznati, da navadno poleg kave vsebujejo tudi lepo merico maskarponeja, sladke smetane in podobnih pregreh, ki nam včasih po zaužiti sladici ležijo na vesti. 

Seveda se strinjamo, da se je kdaj pa kdaj pač treba posladkati, za vsak slučaj pa na seznam kavnih sladic dodajamo še recept, za katerega na družbenih omrežjih pravijo, da niti malo ne redi. Pripravili bomo ledeni kavni mousse, ki bo zagotovo teknil v vročih poletnih dneh.

Za pripravo potrebujemo instant kavo v prahu in sladilo eritritol, ki nima kalorij. Manjkata pa nam le še dve sestavini: led in hladna voda. Vse skupaj bomo zmiksali v multipraktiku in po vrhu posuli s kakavom v prahu. 

Sladica je nekoliko podobna tistim kavnim oblačkom, ki smo jih tako vneto pripravljali v koronskem obdobju, ko doma nismo imeli drugega dela, kot spremljati trende na družbenih omrežjih in preizkušati recepte v domači karanteni. A ker je recept ponovno odjeknil na družbenih omrežjih, ga bomo tokrat preizkusili na svobodi in v njem uživali, ko pridejo obiski. 

Sestavine

  • 150 g ledu
  • 10 g instant kave v prahu
  • 40 g sladila eritritol
  • 120 ml hladne vode

Priprava

  1. V multipraktik ali blender z ostrimi rezili stresemo led, potresemo kavo in sladilo (ali kar navaden kristalni sladkor) ter vse skupaj prelijemo z mrzlo vodo. Nato vsebino zmešamo, da nastane enotna zmes z drobnimi mehurčki kremaste teksture. 
  2. Mousse z žlico nežno preložimo v ohlajene kozarčke in ga po vrhu potresemo s kakavom v prahu. Brez težav ga postrežemo tudi ob kepici vaniljevega sladoleda in tako poskrbimo za še bolj popolno sladico. Ki pa je v slednjem primeru seveda energijsko nekoliko bolj polna.

image_alt
Rulada z jagodami

 

 

Datum Objave: 30.5.2024 ob 07:05

Več iz te teme:

FITsladicekava

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.