Porabimo pirhe: retro jajčni namaz

Vam po praznikih ostajajo pirhi? Mi smo se spomnili na namaz, ki nam smo ga z največjim veseljem, vselej takole po veliki noči, pripravljali že v otroštvu. Potrebujemo samo štiri sestavine in ščepec soli!

Sendviče z jajčnim namazom lahko okrasimo s kolutki kislih kumaric ali jih posujemo s sončničnim posipom. Povrh lahko dodamo na grobo nasekljana sončnična ali bučna semena ali pa, prav pomladansko, za dekoracijo dodamo kak cvet marjetice ali trobentice, ki zdaj že tako lepo kukajo na plano.

Priporočamo, da kisle kumarice res natančno narežete čim bolj na drobno. Lahko uporabite navadno gorčico, a če boste dodali polnozrnato, bodo gorčična zrna poskrbela še za odtenek boljši okus.

Še nekaj: jajčni namaz pripravimo sproti, tik preden ga postrežemo.

Priporočamo še: Tedenski jedilnik: porabimo ostanke velike noči

Sestavine

Za 4 osebe.

  • 2 trdo kuhani jajci
  • 1 do 2 žlici kisle smetane
  • 4 kisle kumarice
  • 1 žlička polnozrnate gorčice
  • ščepec soli

Priprava

1. Trdo kuhana jajca olupimo in razrežemo na manjše kose.

2. Tudi kumarice na drobno nasekljamo.

3. Oboje prestavimo v skodelico, dodamo še ostale sestavine in pomešamo.

Deloindom.si: Dva trika z uporabo sladkorja, ki vam bosta v domu prišla zelo prav
Špela Ankele

Novinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed