Porabite bučke in star kruh v jedi, ki jo boste želeli za zajtrk, kosilo in večerjo

Pripravili bomo odlično jed iz ene ponve.

Lahko jedi, ki so nadvse zaželeno pripravljene v enem loncu ali ponvi, so v vročih poletnih dneh pravi hit. Nihče nima toliko potrpljenja za štedilnikom, če nam teče pot s čela, kajne? In ker smo opazili, da vas, naše drage bralce, trenutno nadvse zanima, na kakšne vse načine porabiti bučke, ki v teh dneh zorijo kot nore, smo se odločili pripraviti še eno preprosto jed iz enega lonca. Z bučkami seveda.

Gre za nadvse preprost obrok, da bomo ubili dve muhi na en mah, pa bomo poleg presežka bučk porabili tudi ostanke starega kruha. Potrebovali bomo še jajca, slanino, gorčico in kislo smetano. Vse skupaj bomo spekli v ponvi in pripravili odlično jed, ki jo boste želeli pripraviti za zajtrk, kosilo in večerjo. Najbolj tekne v družbi lahke poletne solate, ali pa kar sama. Najbolje pri tej jedi pa je, da ji poljubno lahko dodate tudi kakšno začimbo ali pa še kakšno povrtnino in na ta način jed pripravite malce po svoje.

Sestavine

  • približno 8 rezin slanine
  • skodelica ali dve starega kruha, narezanega na kocke
  • 2 do 3 bučke
  • 10 jajc
  • 200 g kisle smetane
  • 240 ml mleka
  • 2 žlici gorčice
  • 1 čajna žlička soli
  • poper po okusu
  • 50 g ribanega parmezana

Priprava

1. Segrejte pečico na 190 stopinj Celzija.

2. V litoželezno posodo ali ponev položite slanino in jo prepražite na srednje velikem ognju. Ko postane hrustljava, jo odstranite z ognja, odlijte maščobo in nadrobite slanino nazaj v litoželezni lonec. Dodajte kruh in sesekljane bučke ter premešajte.

3. Jajca ubijte v posebno posodo in mešajte, dokler ne postane zmes enotna in se pojavijo drobni mehurčki. Dodajte kislo smetano, gorčico, mleko, sol in poper ter polovico parmezana. Vse skupaj premešajte in vlijte med sestavine v litoželezni posodi. Po vrh potresite preostanek parmezana.

4. Vse skupaj postavite v pečico, kjer naj se peče med 35 in 40 minut, dokler vrh ni zlato zapečen. Nato pustite, da jed počije 5 minut ter jo servirajte.

Nasvet: Namesto litoželezne posode lahko jed spečete tudi v keramičnem ali steklenem pekaču.

Vir: The Kitchn

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed