Odprta Kuhinja

Porova juha s konopljinimi semeni

A+   A-
Nova kombinacija za por.


Sestavine


- 300g zelenjave po izbiri (npr. korenje, bučke)
- 1/2 srednje velikega pora
- 45 g kvinoje ali amaranta
- žlica koruznega ali riževega zdroba
- 9 dl vode
- 2 žlici ovsene smetane
- žlica mletih lanenih, konopljinih in sončničnih semen
- sol, timijan, peteršilj, majaron, kumina, kurkuma

Priprava


1. Zelenjavo dobro operemo, korenje in bučke ostrgamo in narežemo na kose, por narežemo na trakove.

2. Kvinojo dobro speremo pod vročo vodo ter jo skupaj z zelen­javo in oluščenimi konopljinimi semeni na kratko popražimo na kokosovem olju, solimo in zalijemo z vodo. Dodamo še žlico koruznega ali riževega zdroba ter kuhamo približno 10–15 minut.

3. Začinimo z mleto kumino in kurkumo, svežim ali posušenim timijanom in majaronom. Ob koncu kuhanja dodamo še dve žlici ovsene (ali druge rastlinske) smetane ter juho po želji pretlačimo. Potresemo z mletimi semeni.
Priporočamo še: Štrudel torta, ki se ji ni moč upreti

Recept: Irena Tomažin, Zdrava juhica
Fotografija: Mateja Jordovič Potočnik
Datum Objave: 1.10.2018 ob 17:10

Več iz te teme:

juhe in enolončnicejuhapor

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja