Porova juha s konopljinimi semeni

Nova kombinacija za por.

Sestavine

– 300g zelenjave po izbiri (npr. korenje, bučke)
– 1/2 srednje velikega pora
– 45 g kvinoje ali amaranta
– žlica koruznega ali riževega zdroba
– 9 dl vode
– 2 žlici ovsene smetane
– žlica mletih lanenih, konopljinih in sončničnih semen
– sol, timijan, peteršilj, majaron, kumina, kurkuma

Priprava

1. Zelenjavo dobro operemo, korenje in bučke ostrgamo in narežemo na kose, por narežemo na trakove.

2. Kvinojo dobro speremo pod vročo vodo ter jo skupaj z zelen­javo in oluščenimi konopljinimi semeni na kratko popražimo na kokosovem olju, solimo in zalijemo z vodo. Dodamo še žlico koruznega ali riževega zdroba ter kuhamo približno 10–15 minut.

3. Začinimo z mleto kumino in kurkumo, svežim ali posušenim timijanom in majaronom. Ob koncu kuhanja dodamo še dve žlici ovsene (ali druge rastlinske) smetane ter juho po želji pretlačimo. Potresemo z mletimi semeni.

Priporočamo še: Štrudel torta, ki se ji ni moč upreti

Recept: Irena Tomažin, Zdrava juhica
Fotografija: Mateja Jordovič Potočnik

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed