Odprta Kuhinja

Pozabite na aperol spritz, to je hit tega poletja

Fotografija: macarosha/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Ste si tudi vi že privoščili limoncello spritz? To je zadnji hit, ki nam ga ponudijo na terasah barov in restavracij. Imamo recept.


Trendi se ves čas menjujejo in tudi pri kulinariki veljajo neke smernice. Samo poglejte, kako viralni kar čez noč postanejo nekateri recepti in kako po njih kar naenkrat začne kuhati cel svet. Družbena omrežja so pač naredila svoje in čeprav nam gredo včasih malo na živce, smo hkrati tudi veseli, kako hitro nam širijo kulinarična obzorja.

Poskusili smo marsikaj, kar sta nam predlagala instagram in tiktok, tokrat pa nas zelo zanima limoncello spritz, osvežilni alkoholni napitek, ob katerem bomo to poletje klepetali ob poletnih večerih. Mi smo si ga že privoščili v enem od lokalov ob Ljubljanici. Za kaj gre?
Priporočamo: Pita aperol spritz

Limonov liker v družbi mehurčkov


Gotovo ste že slišali za aperol, kultno in nadvse priljubljeno oranžno pijačo, ki jo še posebej radi srebajo Italijani. Pripravijo jo tako, da grenčico obogatijo s penino, mineralno vodo in pomarančo, a kot kaže, bomo to poletje pomarančni okus zamenjali za limonovega. Z vami delimo sila preprost recept za pijačo, ki bo gotovo obnorela tudi vas. Priprava je povsem enostavna, le aperol bomo zamenjali za kulten limonov liker.

Sestavine za limoncello spritz  • led

  • limoncello

  • prosecco (ali penina)

  • gazirana voda


Priprava


Kozarec na peclju malce manj kot do polovice napolnite z ledom. Nato natočite prosecco, dodajte limoncello in na koncu še gazirano vodo. Pri tem upoštevajte razmerje 3 proti 2 proti 1 oziroma 3 merice prosecca, 2 limoncella in le malo gazirane vode.
Preberite še: Pokukajte v kuhinjo in jedilnico Bineta Volčiča: tako bo kuhal na Goričkem

Fotografija: macarosha/Getty Images
Datum Objave: 19.6.2023 ob 09:06

Več iz te teme:

limoncelloaperolspritzlimoncello spritz

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.