Odprta Kuhinja

Pozabite rafaelo, tukaj so jagodne kroglice s kokosom

Odpri galerijo
A+   A-
Sladica brez peke, ob kateri najprej pomislimo na rafaelo kroglice, a v novi preobleki. Lahko pa bi jo poimenovali tudi kar pomladni ježki.



Jagodne kroglice bomo delali pri odprtem oknu, skozi katero nam bo topel veter nosil sladke vonjave pomladi. Preden pa se lotite tega slastnega užitka, imejte v mislih, da je jagod veliko sort in so tudi različnega okusa, pa različno količino vode vsebujejo, zato: če so zelo sočne, prilagodite količino mletih piškotov ali v samo maso dodajte še mleti kokos.

Sestavine



  • 250 g jagod

  • 250 g mletih piškotov (uporabili smo plazmo, lahko katere koli brez nadeva)

  • 40 g masla (naj bo zmehčano)

  • 170 g kondenziranega mleka (1 tuba)

  • mleti kokos


Po želji

  • 1,5 žličke jagodne arome

  • jedilna rdeča barva


Priprava


1. Jagodam odstranimo peclje, jih operemo in s paličnim mešalnikom dobro zmeljemo.

2. Dodamo vse druge sestavine razen kokosa in premešamo, da se sprimejo, nato za uro postavimo v hladilnik, da se prepojijo še okusi.

3. Na krožniku si pripravimo mleti kokos.

4. Vzamemo maso iz hladilnika, jo z žličko zajemamo in odložimo na kokos, valjamo in oblikujemo kroglico.

5. Ko porabimo vso maso, postavimo kroglice v hladilnik vsaj za pol ure, preden jih ponudimo.
ni podpisa
ni podpisa


Preberite tudi: 7 idej, kako jedi popestriti s čemažem

Datum Objave: 8.11.2021 ob 09:11

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj