Odprta Kuhinja

Pravijo, da so tako pripravljeni špageti vredni milijon dolarjev

Fotografija: ALLEKO/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Danes pripravljamo odlično kosilo, ki je vredno milijon dolarjev. Tako vsaj pravijo na družbenih omrežjih.


V želji po preprostem, a hkrati okusnem kosilu se po zgledu sosednjih Italijanov pogosto zatečemo k testeninam. Pripravimo jih lahko na tisoč in en način, prav tako so na voljo v najrazličnejših oblikah in različicah. Od špagetov do tortelinov, od polnozrnatih do brezglutenskih. Tudi pri pripravi ni omejitev in kulinarični domišljiji lahko pustimo prosto pot. Ko pa je zmanjka, smo tukaj mi. Našli smo viralno zamisel, recept, po katerem kuhajo množice.

Tokrat smo na družbenih omrežjih zasledili trend tako imenovanih milijonskih špagetov. Recept zanje je nekakšen miks med testeninami na bolonjski in alfredo način ter lazanjo. Ker prav vse od teh jedi obožujemo, smo se tiktok špagete odločili preizkusiti. Mešanica špagetov, mletega mesa, smetane, sira in mešanih začimb že ne more biti slaba, kajne? Predlagamo, da se o tem prepričate kar sami.


Sestavine


Rdeča omaka

  • žlica oljčnega olja

  • 400 g mlete govedine

  • 50 g sesekljane zelene paprike

  • 3 stroki česna

  • 80 g sesekljane bele čebule

  • 1 pločevinka paradižnikove omake

  • 50 ml vode

  • 1 čajna žlička česna v prahu

  • 1 čajna žlička čebule v prahu

  • 1 čajna žlička črnega popra

  • 1 čajna žlička mlete paprike

  • ščep sladkorja in soli


Bela omaka

  • 50 g masla

  • 250 ml sladke smetane

  • 30 g ribanega parmezana

  • 1 strok česna

  • sol


Potrebujemo še

  • 200 g špagetov

  • ribana mocarela


Priprava


1. Najprej se lotimo rdeče omake. Na olju prepražimo meso. Ko porjavi, v ponev dodamo sesekljan česen, nato še čebulo in papriko. Vse skupaj zalijemo s paradižnikovo mezgo in vodo ter kuhamo, dokler se omaka ne zgosti. Nato dodamo začimbe, sladkor in sol.

2. Špagete skuhamo po navodilih na embalaži. Naj bodo al dente oziroma na zob.

3. V drugi ponvi segrejemo maslo, na njem na hitro popražimo česen, da zadiši. Dodamo sladko smetano in premešamo. Vmešamo še parmezan in sol ter mešamo, dokler zmes ni enotna. V ponev nato dodamo špagete.

4. Špagete v alfredo omaki preložimo v ognjevarno posodo. Prekrijemo jih z rdečo omako in posujemo s parmezanom. Vse skupaj postavimo v pečico in pečemo 10 minut pri funkciji žar, da se mocarela zlato zapeče. Pa dober tek.
Preberite še: Božanski pražen riž z zimsko zelenjavo

Fotografija: darrial/Getty Images
Deloindom.si: Trije načini zlaganja brisač, posteljnine in odej, da bodo vedno urejene
Datum Objave: 23.1.2023 ob 08:01

Več iz te teme:

testeninemilijonski špageti

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.