Odprta Kuhinja

Vabljeni na kuharsko delavnico za ženske: zdravi obroki z zeliščarico Mirjam Grilc

Mirjam Grilc (Foto: Sonja Ravbar)
Odpri galerijo
A+   A-
Kako na preprost način pripravimo zdrave in polnovredne jedi dobrega okusa, ki podpirajo ženski organizem?

Ženske sodobnega sveta se pogosto znajdemo v začaranem krogu preobremenjenosti. Skrbimo, da je vse popolno v službi in doma, da je družina nahranjena in da so vsi zdravi, naši obroki pa so večinoma kar nekaj na hitro: rogljiček na poti v službo, kava za kavo, pa spet nekaj sladkega, ker se želodec med vsemi obveznostmi že preveč oglaša. V mladosti še nekako gre, a ko ženska prestopi prag štiridesetih let, se začne telo spreminjati in kilogrami se kopičijo. Prav tako pa so tukaj tudi že priprave na poletje ...

Če ste ob zapisanem pomislili na besedo dieta, si oddahnite. Pot do zdravega in vitalnega telesa ni v stradanju, ampak v pravih sestavinah in jedeh, ki podpirajo dobro počutje. Katera so ta živila in kako jih pripraviti na preprost in okusen način, da jih bomo z veseljem vključili v vsakodnevno prehrano, pa boste drage bralke lahko spoznale na naši prvi kuharski delavnici za ženske, ki jo pripravljamo v sodelovanju s portalom Onaplus

Z nami bo kuhala naša avtorica in priznana zeliščarica Mirjam Grilc z zeliščne kmetije Grilc na Šenturški Gori. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih blagovne znamke Aelita, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Za nas bo izpostavila nekaj zelišč in sestavin, ki še posebej podpirajo ženski organizem, ter jih pripravila v preprostih jedeh in napitkih za vsak dan.

Komu je namenjena delavnica: za vse, ki bi radi spoznali zdrave sestavine, ki podpirajo zdravje, ne redijo, nam dajo energijo, hkrati pa pomagajo pri ohranjanju vitke linije.

Vaše prijave sprejemamo na ok@delo.si.

Kdaj: sobota, 25. maj 2024, ob 10. uri (delavnica bo trajala do 4 ure)

Kje: Studio Odprta kuhinja, Slovenčeva ulica 19 a, Ljubljana

Število mest: 10

Cena delavnice: 75 EUR

Cena vključuje:

  • napitek za dobrodošlico,
  • kuhanje jušne osnove (pomen juhic za vitalnost),
  • namaz z zelišči,
  • grenivkina limonada s hrenom,
  • mesno-zelenjavna jed,
  • zeliščna juha,
  • tortilja iz kvinoje in leče,
  • solata s prelivom iz semen,
  • sveži stiskanec iz zelenjave, ki ga bodo udeleženke odnesle domov,
  • ličen predpasnik Odprte kuhinje.

 

 

 

 

Datum Objave: 10.5.2024 ob 08:05

Več iz te teme:

kuharska delavnicaStudio Odprta kuhinjaZdravi obroki

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja