Praženi mandlji z javorjevim sirupom in cimetom
A+ A-
Slasten prigrizek, ki vas bo premamil. Ti mandlji so narejeni, kot bi mignil, na praznični mizi pa bodo pravi hit! Prav tako so slastno domače praznično darilo, ki se ga bodo vsi razveselili.
Sestavine
- 2 lončka mandljev
- ščepec soli
- 4 žlice javorjevega sirupa
- 2 žlici oljčnega olja
Posip
- sladkor, ščepec soli, cimet
Priprava
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj (ventilatorsko na 165 stopinj). Pekač obložimo s peki papirjem.
2. Mandlje stresemo v posodo. Dodamo oljčno olje, javorjev sirup in ščepec soli, vse skupaj dobro premešamo in stresemo na pekač.
3. Pečemo približno 12 minut, da sirup karamelizira in mandlji zadišijo, nato pekač vzamemo iz pečice in mandlje ohladimo.
4. V skledo dodamo nekaj žlic sladkorja, ščepec soli in potresemo s cimetom. Nato dodamo ohlajene mandlje in dobro premešamo, da se sladkor prime na mandlje.
5. Shranimo v dobro zaprti posodi.
Fotografija in recept: Vibrant plate
Priporočamo: Kako pripraviti surovo piškotno testo, ki ga lahko pojeste
Datum Objave: 21.12.2018 ob 16:12