Prebrancu podobna jed, ki vas bo navdušila
Odpri galerijo
A+ A-
Globoko aromo bo jedi dodal ožgan por, vse skupaj pa bomo na koncu seveda hrustljavo zapekli.
Za močan okus bomo v litoželezno ponev, ki jo bomo uporabili zato, da bo lahko po pripravi na štedilniku romala še v pečico, dodali ožgan por. S predpripravo bomo iz njega izvabili globoko aromo, ki bo v kombinaciji z ostalimi sestavinami delovala naravnost božansko.
Priporočamo tudi: Tako boste pripravili odličen prebranec
Priprava
1. Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija.
2. Poru odrežite temno zeleni vrh in ga shranite za prihodnjič. Svetlo zelene dele položite na pekač in jih v pečici pecite 35 do 40 minut, dokler na zunaj ne dobijo rjave barve.
3. V ponvi na zmernem ognju segrejte 2 žlici oljčnega olja. Ko se segreje, dodajte moko in česen ter močno mešajte, da nastane gosta pasta. Mešajte kakšno minuto.
4. Po malem dodajajte ovseno mleko in nenehno mešajte, dokler zmes ne postane gladka. Dodajte belo vino in vejico rožmarina, nato pa omako rahlo zavrite. Med pogostim mešanjem kuhajte 5 do 6 minut, da se ta nekakšen rastlinski bešamel zgosti in dobi svetleč videz. Odstranite rožmarin, vmešajte kvasne kosmiče in začinite s soljo in poprom.
5. Stebla pora po dolgem prerežite in z žlico izdolbite mehko pečeno notranjost. Sesekljajte jo in dodajte v omako skupaj z odcejenim fižolom. Vse skupaj dobro premešajte, da se okusi povežejo, nato pa ognjevarno ponev prestavite v pečico za 15 do 20 minut, da se zgornji del zlato zapeče.
Preberite še: Testo za pico po receptu Grega Yurkovicha iz ljubljanske Pop’s Pizze
Fotografija: peredniankina/Getty Images
Datum Objave: 23.5.2023 ob 08:05