Odprta Kuhinja

Predjed s šparglji ali lahko kosilce

Odpri galerijo
A+   A-
Špargljev tris na krožniku.


Sestavine za dve osebi


- 4–6 belušev
- 6–8 zelenih špargljev
- 6–8 divjih špargljev (oz. nekaj več zelenih špargljev)
- za prvo pomako: 3 žlice albuminske skute, žlica olja s šetrajem
(oz. navadnega oljčnega olja), solni cvet in poper iz mlinčka + žlica praženih pinjol
- za drugo pomako: 3 žlice grškega, polnomastnega jogurta, 2–3 žličke polnozrnate gorčice, ščep solnega cveta

Priprava


1. Najprej naredimo pomaki: za prvo z vilicami zmešamo skuto z oljem, soljo in poprom. Pinjole samo malo sesekljamo in potresemo po pomaki. Za drugo zmešamo gost jogurt z gorčico ter (po okusu) malo solimo.

2. Beluše cele olupimo z lupilcem in jih polagamo v rahlo slano vodo. Ko zavre, dodamo zelene, ki pa smo jih olupili samo od spodaj do polovice. Kuhamo jih 5 minut, dodamo še divje za minuto. Nato jih odstavimo in odcedimo – ter ponudimo s pomakama! Pa dober tek!
Poizkusite še: Pisani solatni listi z vrtničnimi listi

Fotografija: Iztok Ilich

Recept: Slavka Ilich
Datum Objave: 9.6.2018 ob 07:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj