Predjed s šparglji ali lahko kosilce

Špargljev tris na krožniku.

Sestavine za dve osebi

– 4–6 belušev
– 6–8 zelenih špargljev
– 6–8 divjih špargljev (oz. nekaj več zelenih špargljev)
– za prvo pomako: 3 žlice albuminske skute, žlica olja s šetrajem
(oz. navadnega oljčnega olja), solni cvet in poper iz mlinčka + žlica praženih pinjol
– za drugo pomako: 3 žlice grškega, polnomastnega jogurta, 2–3 žličke polnozrnate gorčice, ščep solnega cveta

Priprava

1. Najprej naredimo pomaki: za prvo z vilicami zmešamo skuto z oljem, soljo in poprom. Pinjole samo malo sesekljamo in potresemo po pomaki. Za drugo zmešamo gost jogurt z gorčico ter (po okusu) malo solimo.

2. Beluše cele olupimo z lupilcem in jih polagamo v rahlo slano vodo. Ko zavre, dodamo zelene, ki pa smo jih olupili samo od spodaj do polovice. Kuhamo jih 5 minut, dodamo še divje za minuto. Nato jih odstavimo in odcedimo – ter ponudimo s pomakama! Pa dober tek!

Poizkusite še: Pisani solatni listi z vrtničnimi listi

Fotografija: Iztok Ilich

Recept: Slavka Ilich

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana