Odprta Kuhinja

Pregrešne palačinke ferrero rocher

Closeup of two chocolate crepe dessert wraps with coconut flakes made in dehydrator with bananas on plates and forks
Odpri galerijo
A+   A-
Palačink se nikoli ne naveličamo. Pripravljene po tem receptu pa nam bodo še posebno v uteho.


Sestavine (za 16 palačink)


- 180 g moke
- 70 g temnega kakava
- 3 jajca
- pb. 4 dl mleka
- ščep soli
- žlica sladkorja
- žlička pecilnega praška

Za nutellin ganache
- 250 g nutelle
- 120 g sladke smetane
- 30 g masla

Dodatno
- praženi lešniki
- lešnikove napolitanke
- sir maskarpone

Priporočamo še: Torta pavlova z jagodami, ki se ji ni mogoče upreti

Priprava


1. V posodo ubijemo jajca, dodamo moko s pecilnim praškom, kakav, sol, sladkor in mleko. Testo zmešamo v gladko zmes brez grudic moke. Pokrito pustimo počivati na sobni temperaturi deset minut.

2. Med tem pripravimo nutellin ganache: smetano zavremo, jo prelijemo čez nutello in dobro premešamo. Dodamo še maslo ter še enkrat premešamo. Na koncu vse skupaj zmešamo še paličnim mešalnikom, da postane svetleče. Pustimo, da se malce ohladi.

3. Lešnike grobo nasekljamo, prav tako napolitanke. Količine prilagodimo svojemu okusu. Spečemo tanke palačinke.

4. Nadev: vsako palačinko lahko preprosto namažemo z ganachejem, potresemo z nasekljanimi lešniki in napolitankami ter postrežemo. Lahko pa polovico ganacheja primešamo siru maskarpone, drugo polovico pa uporabimo za preliv po že nadevanih in zvitih palačinkah.
Opomba: Mogoče vam bo nekaj ganacheja ostalo, sploh, če imate radi skromno nadevane palačinke. Shranite ga v hladilnik in ga porabite v nekaj dneh.

Preberite tudi: 4 filtri, ki jih moramo redno menjati

Fotografija je simbolična: Getty Images
Datum Objave: 6.5.2019 ob 14:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: