Torta pavlova z jagodami, ki se ji ni mogoče upreti

Znameniti avstralski recept z osnovo iz meringe. Ne čutite mehkobe beljakov in sladkobe jagod, ko to berete?

Sestavine

– 4 beljaki
– 250 g sladkorja v prahu, 1 čž koruznega škroba
– 1 čž belega vinskega kisa
– 1 čž vaniljevega ekstrakta

Nadev
– 500–700 g jagod, najbolje razpolovljenih (lahko uporabite tudi 200 g rdečega ribeza in manj jagod)
– 3 žlice sladkorja v prahu
– 350 ml sladke smetane

Priprava

1. Pečico segrejte na 150 stopinj. Na peki papirju s svinčnikom zarišite krog približno velikosti jušnega krožnika.

2. Beljake stepajte, dokler ne začnejo tvoriti trdnih vršič­kov, nato postopoma, po žlicah, dodajte sladkor. Stepajte, dokler beljaki ne postanejo bleščeči – potem dodajte še kis, vaniljo ter škrob in znova dobro razmešajte.

3. Meringo razporedite v označeni krog, robovi naj bodo nekoliko višji, torej naj ima nižji srednji del. Pecite uro, nato izklopite pečico in osnova naj se v pečici popolnoma ohladi.

4. Polovico jagod (ali 100 g jagod in 200 g ribeza) zmeljite z dvema žlicama sladkorja in precedite skozi fino cedilo.

5. Preostalo žlico sladkorja stepite s smetano in jo nadevajte v luknjo torte. Dodajte jagode v kosih, nato vse skupaj prelijte še s sadno omako.

Tako pa pavlovo naredi Darja Končarevič iz Bazilike: Pavlova, kot se šika
Karina Cunder Reščič
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed