Odprta Kuhinja

Poširane hruške, ki se kar stopijo v ustih

Odpri galerijo
A+   A-
Bruno je tokrat pripravil prav poseben recept za poširane hruške.



  • 2 hruški abata

  • 40 g gozdnega medu

  • 1 steklenica Union Premium Hoppy Lagerja 0,0

  • cimetova palčka

  • janeževa zvezda

  • koriander v zrnju


Sestavine za mandljev drobljenec:

  • 50 g grobo in neenakomerno mletih mandljev

  • 100 g sladkorja

  • 100 g gladke moke

  • 100 g masla

  • 300 g smetane

  • vaniljev strok


https://www.youtube.com/watch?v=6tkBmIHr_H0&feature=youtu.be

Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Hruške umijemo, razpolovimo, razkoščičimo in postavimo v posodo.

Odpremo steklenico Union Premium Hoppy Lagerja 0,0, da napojimo sebe, predvsem pa hruški.

Hruške obrnemo z odrezanim delom navzdol. Prelijemo jih s pivom, medom in dodamo še cimet, janež in koriander. Kuhamo na malem ognju približno 15 minut, dokler se hruški malo ne zmehčata, napijeta piva in odišavita z začimbno mešanico.

Ko se hruške kuhajo, v skledici zmešamo sladkor, mandlje in moko. Vaniljev strok razrežemo po dolžini in s konico noža odstranimo dišeča semena, jih vmešamo med sladkor, mandlje in moko. Med prsti zgnetemo, da dobim drobljivo maso.

Kuhane, napite in odišavljene hruške položimo na namaščen keramični pekač. Čeznje posujemo mandljev drobljenec in v pečici pečemo približno 45 minut, da se drobljenec zlato rumeno obarva.

Hruške še vroče vzamemo iz pekača, pustimo, da drobljenec razpade po njihovem mehkem površju. Na vsak krožnik dodamo kepico stepene smetane, če smo ljubitelji. In ker smo ljubitelji piva, si v kozarec, najlepše kristalni ali pa na peclju, ko že gre za desert, natočimo malce grenak, a fino karamelen Union Premium Hoppy Lager 0,0. Uživamo v harmoniji sladkosti, ki nam jo je ponudilo življenje (in Bruno).

Minister za zdravje opozarja: “Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!”

Naročnik oglasne vsebine je Pivovarna Laško Union
Datum Objave: 24.4.2023 ob 15:04

Več iz te teme:

recepthruškeBruno ŠulmanUnion premium

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja